(集思廣益)最後3強1000萬 2-3房 半新樓

102 回覆
2 Like 13 Dislike
Wetland season park?
從來樓主同上面都無講過要2廁
點解一定要2廁?
有得簡仲會出post咩
都無理由咁甩皮甩骨 大佬 1000萬 半新樓 大把有得揀
就係講元朗 朗8/世宙 3房都買到啦 洗唔洗住到大西北既大西北 方便100倍
博程車 摸個好啲既環境唔得既
你中意方便叫雞你既事
你買得起10m樓即係有around 3M 筆直
我係你嘅話會買層第一城3xx呎 around 5.5M
岀租12k
然後自己再租返Park Yoho 18K 3房

背後原因:唔太睇好Park Yoho升值潛力但住得舒服
錦上路上蓋遲吓起樓,更加難搭車
凹頭站附近地皮都應該會起樓,供應又會多咗
PY隔黎 新地會再起3000 伙
錦上 信和起2200 伙 加埋正苦公屋
康城領凱 8 年
玖瓏山 6 年
逸瓏灣 6 年

俾你地會點揀
加多個選擇 環宇海灣 三房垃圾則
1,3
環宇
你行尖咀中環d後巷都有雞叫啦 你咁驚唔好返工呀 on9
環境最好逸瓏

方便康城

9瓏就算落山都唔近
其實睇晒成個 post﹐樓主心思都係 py果度,其他野都聽唔入耳,算啦,鐘意都係自住好重點嘅因素
係既 當佢出市區要成個鐘,間唔中又塞下車,周圍又無野買下下都要出返城個陣,就會寧願同d雞住近d
要新 要2-3房 都好似冇太多選擇
當然,海之戀有1樓 2房1000萬
環宇都有貨
都可以諗諗
只係我so far 睇左一開就個3個地方
朗屏同錦上出市區會差好遠?
定你指元朗市區?
Btw有車
可以睇埋溱柏
你個筆直有800呎 3房套
朗屏步行5分鐘生活圈所有民生野都買到
就算要出尖東,都係半小時內既事;

PY有車又如何,出元朗市中心連埋拎車泊車都要半個鐘,元朗又唔係成日有位泊車(我個個禮拜都同PY朋友食飯所以知)

出市區,過大欖隧道來回成舊水,又煩到自己。

PY會所係好拿正既
但其實你住落就… 會所其實好少用
到時得閒煮飯唔記得買鼓油,又或者整野先知少緊個螺絲批,你就會知道有幾煩
出元朗就小巴喇我諗 都係一條直路
Btw 都開始睇下啲10年樓再揀下
雖然環境就PY for sure
住元朗幾廿年唔明點解咁多人搬入黎

樓又唔係平過大西北其他區 , 路又唔多條成日塞,渣車大欖又貴,我下年都搬走

道路又飽和晒,搭西鐵返工時間元朗站都迫上車,

依家屯馬線,你尖東都唔駛旨意有得坐

星期六/日,區外人區內人都係條大馬路行,迫到仆街

仲話不停起樓,遲d中國又開關,d中國人衝晒落黎,個環境點會好

但不得不講未起yoho前,出九龍仲要行屯門錢路個陣,元朗真係好舒服
樓豬返9 6 工,錦上路等幾班先上到車接唔接受到先?
畀我寧願玖瓏山
無錯 我黎緊都買市區樓 元朗d樓個價同出面差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞