點解大陸永遠唔提尼布楚條約?

17 回覆
8 Like 2 Dislike
1) 打贏鬼佬
2) 不平等條約
俄國既嘢點可以提
提咗又要人諗起東北啲失地
俄地吞咗幾多幾多百萬平方公里既地
日日吠一點不能少
但東北一大片就冇所謂唔可以提
谷住谷住唔敢向俄爸爸拎返地
近年簽咗約承約俄佬主權 又唔敢俾百姓知
以為同人好fd但人哋當你水魚on9
啲韭菜五毛又會輕晒機唔知點回應
日日吠收返台港 又唔敢提東北
有百姓講領土都會俾人拉話係國家機密
鹿鼎記?
冇用漢字簽,華夏撚/皇漢接受唔到自己係降虜嘅事實
明明就比人滅國 全世界得中國咁扭曲看待呢啲被統治嘅歷史
元朝清朝
建立明朝⭕️復國❌
因為中国人無權知道国家領土面積幾大
「朝代」呢個詞彙灌輸嘅意識十分陰險,佢將各個帝國串聯做一個國裡面嘅「代」
金庸話有個小字㗎
十分認同蒙古滅國都可以話係歷史上嘅一個朝代
人哋外國啲朝代
通常都係講某一個皇帝或者家族嘅統治時期
中國直接將乜帝國變成乜朝,同位置嘅乜鳩帝國都話係中國
請將「歷朝」正名為「X帝國」
因為當地屬於清政府的原居民俾俄佬驅逐/屠殺曬
唐努烏梁海
當你「不幸地」征服咗嗰班阿Q,你始終就會變到同嗰班阿Q一樣柒吓柒吓,到你感覺到唔對路嗰陣想走,你發現自己已經同嗰班阿Q成為共同體根本走唔出去

「你以前嘅親戚「不幸地」征服咗包括你在內嘅阿Q,佢哋始終就會同你哋班阿Q一樣柒吓柒吓,到佢哋感覺到唔對路嗰陣想走,佢哋發現自己已經同你哋班阿Q成為共同體根本走唔出去」ⁿ

直至到中華民族被發明出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞