(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區128新手問野請睇#1

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
我一開波玩跳繩成日俾繩發到手手腳腳幾條痕
試過俾人問俾咪俾家母虐打
*係咪
求名
點解?me chest同膊頭各一日
利申:絲
最近發現有肱骨前移 但網上都係教點改善圓肩多 反而肱骨前移無咩講
有冇人試過隻手冇啦啦出點 好似拔觀咁 一撻紅點
動作我覺得ok㗎可能我初哥唔識分 一堂做三至四個動作 我覺得少左啲
不過program 同飲食建議都無
我都唔續了應該
我教練又未試過cancel堂 可能佢係長駐個度
issac 成千蚊堂 但有program 比埋你 個program 都唔係人做嘅 上身+下身super set
我教練就係咁 胸膊腳背 每次操一個部位 加二或三頭
之前試過squat+pull up, 做到靈魂都哭
Isaac連坐高d cable row練乜都教錯

https://www.instagram.com/p/CM9qLWfHl2a/?utm_medium=copy_link
你咁分法一星期操幾多日
女仔想身型望落好睇都不外乎腰瘦pat翹
咁緊係練多啲glute
或者練到個背闊啲條腰望落亦會瘦啲線條出啲
(利伸都係新手不過玩upper lower)
佢好full 唔收新學生喇
大家都好想知
cls
應該係咩
正常坐高左/leaned back arm 應該更加對正costal pec位置
咁樣既set up會針對lat既thoracic部份多d

我知有人會話row如果上身比較前傾咁row會針對lower lat其實係Lat Lumbar多啲

Lower lat=lat既Iliac部份,返去用pulldown練啦
第一次front squat
手好痛
我都做緊
令女仔身形好睇應該係背同下身,胸好似contribute唔多留多d體力係背同下身好似合理啲

利申無特別研究女仔點操
個胸大啲唔好咩
如果本身有胸加胸肌應該會仲大咗

下身…老實講我唔鍾意睇肌肉量咁多
不過唔係比賽level 女仔應該好難去到「太多」
練大啲增加tdee好似都唔錯
其實女仔都要操胸同膊 有返膊隻手型會好睇啲 唔駛望落成pat肉咁
何況操胸好多時唔夠力會用埋膊頭啲力
更加要balance返兩邊
最多話下身操多日
胸肌還胸肌,乳房還乳房一個肌肉一個脂肪應該無關係,最多會廷d, 應該唔會大咗

我覺得下身反而要有肌肉得黎又要body fat唔太低,咁先係豐滿彈手pat太低body fat就會睇落太muscular ,反而唔好睇
啱 會練但一般唔洗太focus胸
正如上面巴打講望落會挺啲但對波唔會大左
不過都係個人選擇啦
有無人烚開蛋?其實白色蛋同啡色蛋營養上有冇分別個人感覺啡色易熟啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞