APPLE 痴撚咗線呀,係咪食撚錯藥

75 回覆
245 Like 18 Dislike
咁姐係打唔打到
講到真係加為止
係咪次次發布會後都會跌下?
行vm都打唔到?
煙條…
普通話先岩音喎ching
同國產ppt電動車有咩分別
整到出黎有料到既 市場自然會比面佢
ML 黎講而家用arm唔係都幾麻煩同唔適合咩
ARM不了
唔知係乜黎一定中伏
粒U曉飛都冇用
等到有一年新機炒唔起就會加
買PS/Xbox
parallel desktop m1 只可以行arm windows,要透過vm windows 嘅模擬x86/x64 功能去行隻game
諗起都覺得正
Tim Cook gay 架
vm windows arm windows 嘅模擬x86/x64
「唔知係乜黎」會唔會係你問題
一堆果粉都9衝
1. Apple連中客都唔算
2. 自己生產唔係 intel 賺錢嘅原因
3. AMD 仲係輸 intel 唔少, intel 單手都贏 AMD,未來5年都未必追得上。AMD 追上 intel 可能係你去得太多高登旺電。
amd同intel 係desktop cpu usage平手,server就intel仲lead緊+企業客求穩多於轉會,overall intel依家一定係大佬,仲未計佢美帝親生仔。
但係話intel單手都贏就真係諗多咗,希望intel個新CEO真係做到佢嘅計畫,咁先可以保持領先
desktop 平手都喺錯覺
21年Q1 整體desktop 比例 I vs A = 86% vs 12%
laptop好啲 I vs A = 74% vs 18%
平手只係打機cpu呢個segment
而且差距根本好細
21年Q1 I vs A = 49% vs 51%
肺炎work from home多咗人買電腦
A平啲所以好賣啲根本唔出奇
2006年A都領先過
當時 I vs A = 47% vs 53%
結果打後10年 A 比 I 㩒住打還唔到手
至於話ARM同AMD 會夾死 Intel
咁無野無可能嘅
香港咁勁 要死都只係半年嘅事
下代Macbook一樣有額頭但真係有face id
但cut走touch id
遲咗訂又要等多幾個禮拜
其實發售即日朝早去門口排隊有冇機會有現貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞