想問下補習社功課輔導正常時薪幾多

69 回覆
0 Like 48 Dislike
如果100蚊可以由3點做到夜晚10點 700蚊就爽
呢個價請到全職啦
洗鬼搵PT
同埋補習社好少開到咁夜
8點左右就閂門
一個教晒咁多個?
係嘅話100蚊算太平
辛苦到癲

我又係好多科得5
私補黎講比上不足比下有餘
絕對唔建議。

折墮工來,搞鳩自己之餘仲幫手搞鳩埋小朋友既童年。

勁多年前做屋邨補習助教,40蚊任砌,因為無degree。接校車、開鋪、對功課、默書、掃地、倒垃圾、收鋪。小朋友唔做晒功課唔比走,日日都做到喊,直接比答案佢地又學唔到野。

一個打7個,同時拎住3本書讀默,自己都唔知讀到邊。啲退休小學miss日日怨婦mode咁屌柒班小朋友,仲會屌埋我幫唔到手,心諗 你收聲比我專心搞掂啲野好過。

所以有心做一係做教野嗰啲補習,唔好做咩功課輔導班。
無嘢教 對功課之嘛
有個助教幫手 都係大學生
$80左右

私補一對一個價又唔同
真係教書
我6/7年前做都收緊80-100一個鐘,計返通漲肯定做唔過
私補正常都200$/hr

係咁舉手,仲要逐條問
叫佢寫好似聽唔到咁
發晒夢
要指住個格叫佢寫呢度佢都可以發緊呆咁

(但又咁....上左一大輪堂仲要做功課,大人放工都想hea下 - 但而家唔做完夜晚咪又要繼續做 好心就爽心做完跟住玩啦)
做專科班正常好多,學生都正常好多。通常功課班嘅學生都係麻麻地。讀專科班嘅學生易搞好多,仲有教書好過對功課,舒服好多成功感又大啲。
但係至弊而家好多都係番半日學
隔左幾個鐘先黎輔導嗰啲人仲係掛住玩/發緊夢
不過理解到佢地咩心態嘅話應該都做唔到老師
搞到我覺得自己好渣
好似盡左力咁教但都係做得唔好咁
37.5/hour
37.5/hour
區本導師邊有250咁多 165一個鐘咋
想問下其實功課輔導班係學咩?
係咪俾小朋友做功課 佢唔明就教佢?
定會再講解其他書本上既知識果d??
主要都係教佢做嗰日啲功課
有時間嘅話幫佢溫埋默書
原來會教架
我細個去呢d所謂功課輔導班 就好似托兒所咁
自己坐係到做功課就算
唔明問佢又嫌你煩咁 發晒脾氣鬧人
完全係浪費時間 浪費錢
睇黎係我細個果間補習社垃圾黎
你啲老師閪姐
乖乖地自己做功課
唔識正常都唔會鬧你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞