(有圖)25歲淨資產應該有幾多?

493 回覆
112 Like 1149 Dislike
五年咪得
吹水大會
負數中 未還完 grantloan
咁係你廢姐
你有考慮過3位數嘅人係咩感受
25歲啦,可唔可以珍惜時間開少D膠post
一部分黎架姐🤔

我仲有一萬美金 起LightSpeed 離岸戶口,跟住仲有錢放左起銀行。

費時IB server死機,對沖唔到,先開多間LS,仲要離岸
冇八位數都唔好係到開po
樓主好勁我大個你1歲 但銀行得3位數
利申:有幾層樓
月薪70-80k 每個月只係草到20k 有時仲要洗凸左 戶口長期300k都無 係咪我問題
咪就係
你一個養全家?定拎去供租緊市區靚樓,我搵得你一半都草到20k
我一個人住 租緊屋 自生自滅 有拍拖 主要係好大洗
講緊有時起勁 想消費 我一個月卡數100+k都有試過 個人好無定力草錢 股票買乜輸乜
咁係你甘心拎去同女嫖
我毒l買齊最新電子產品已經唔知d錢要用去邊
正常連登仔25歲已經供斷一層樓
唔關佢事 佢唔大洗係我大洗 但真係有時control唔到 返工一至六 辛苦又忙 想reward下自己 一個月食兩三餐貴啲嘅 咁就無曬了
師兄不妨教下我如果唔玩車樓,點享受人生
我食最多都係donki買和牛買羊,但距離去做到月月清都係有好一段距離
好串… 我比較大洗嘅係可能真係食同玩方面 買嘢都會嘅 有時轉季都會買下衫

玩其實每個人唔同 我比較鍾意夜蒲
食就一個月兩三餐貴少少 一千幾百蚊人頭
有時開下酒 有時staycation… 我個人唔悶得 所以變相就好大洗 又唔鐘意果啲文青活動又唔鐘意行山果啲
Nobody fucking cares
廢到
我身邊嘅大學生唔洗做野靠scholarship 都唔止呢個數啦
連登定義係1000萬樓上
咪撚認真覆呢條傻仔啦
先唔好派膠… 真係唔明呢家啲大學生咩心態 我細個讀大學時真係無同學講股票 大家都係完lecture 就落下club 賭下錢 9下9下算 都唔知佢地呢啲20歲仔就炒股嘅學生係叫幸福定折墮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞