[翡翠台] Aikatsu 星夢學園IV

129 回覆
3 Like 61 Dislike
原來前兩集166 167調轉左次序播
tvb咩料
唔怪得上網down 發現167睇咗 166未睇

唔夠向日癸高
https://youtu.be/02bTg81LagA

點解冇大叔組
Viutv 好似cut 晒光之美少女打鬥畫面
竟然

唔怪得尋日睇完先55分

等今日開日版同步睇下先
睇返上集viu14集的時間差54秒

對比網上原版/字幕版時間無左的
感謝日本贊助商15秒+日版中間賣廣告8秒+日版找元素瓶15秒+完場感謝日本贊助商15秒

都無cut到
我睇11, 12集,剪接好奇怪,隻怪未出招就被打到飛起
第十二集剪得咁on9又唔見你講
澤村淋水、和香兔仔跳
三條友接住起飛腳,但齋剪Fontaine嗰一腳
Viutv 好似cut 晒光之美少女打鬥畫面
睇返上集viu14集的時間差54秒

對比網上原版/字幕版時間無左的
感謝日本贊助商15秒+日版中間賣廣告8秒+日版找元素瓶15秒+完場感謝日本贊助商15秒

都無cut到
第十二集剪得咁on9又唔見你講
淋水、和香兔仔跳
三條友接住起飛腳,但齋剪Fontaine嗰一腳

自膠
今集元光講派帽
個rap歌hands up
元光下集轉ed了

然後aikatsu唔計今日 原來仲有4集2星期就完

呢集最後都冇講咩事反面
帽事嘅
感覺播得好快,每集都有少少劇情講咁多個角色成長,作畫又高質,今季都算好睇

之前睇夢夢貓,pripara 兜圈劇情反而有種播極都未完既感覺
本來以為今季 會講一定程度多的乃乃梨沙貝
點知反而唔太多

夢夢本來都係預左講日常啦
pripara永續小學6年生~~~ 2022春/夏又播啦
究竟乃乃定梨沙貝第二呢
小堇
聽日大結局啦
世界末日啦

下星期播新個套野
哇屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞