[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(45)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
Soundgenic 入面歌擺晒喺 contents
巴打 Windows 搵唔搵到 soundgenic 個 share folder?
我機都未買的
純粹想打探下
巴打用 roon 的話,soundgenic 只係一部無風扇NAS
睇黎X9000係009加強版
係兩方面:細節同音場對比009明顯提升
但調音都係009果種

果然omega既調音已經做唔返

想問 如果係SCHIIT 到
直接訂 BIFROST 2 + JOTUNHEIM 2
佢個D OPTION 應該點選擇 ?

jot唔加module就得
sor 我係想問如果唔玩roon嘅話
有無辦法upsample qobuz同tidal
個電壓係115/230?
插頭應該就英國頭
同埋仲有個問題 真係唔知講咩好
剛剛先發現個喇叭壞左...

打算即買AUDIOENGINE A2+ WIRELESS (都睇中左一段時間)

所以想知BIFROST / JOTUNHEIM 係可以輸出去喇叭(RCA>3.5?)
SOURCE就TYPE C 去IPAD...
耳機就插正面平衡頭就無咩特別...
jot有pre out可以出active 喇叭
我知呀。我純粹就係想咁做。但插法會係soundgenic >mac mini >DAC 巴?
DAC soundgenic 比lps
我會用部soundgenic rip 碟
收到 香港好似係230 電壓
想問BIFROST 2 係要加MODULE 定點?
btw A2+ WIRELESS都比普通版貴幾多 會唔會試下其他型號? 反正你駁preamp都唔會用到無線功能 JBL 306P MK II個音質應該會好D
bifrost 無module加 就咁買就得
上網報價2000 A2+ W 我研究下先 因為我要白色
收到 姐係 230 電壓 咩module 都唔洗加
英式插
睇過無白色就唔諗
我砌成set 白色主題因為
我有排等,最少完左crypto bull market先
而家流動資金不足
Bifrost個rca出speaker, xlr出jotunheim
Soundgenic > Mac mini > DAC 只係個 signal path

Soundgenic 應該用 lan 線插 router/ switch
咁姐係。如果我係用homeplug 。基本上又複雜左了。。
升級到玩串流既層面。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞