維基百科再有人提刪多張反修例運動圖片

110 回覆
262 Like 12 Dislike
如果呢個講法成立 咁即係由Day 1維基戰線非戰線也 但維基戰線早喺2年前嘅六至七月已經有
Push
https://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:%E7%94%A8%E6%88%B7%E8%B4%A1%E7%8C%AE/%E5%92%8C%E5%B9%B3%E8%87%B3%E4%B8%8A&offset=&limit=500&target=%E5%92%8C%E5%B9%B3%E8%87%B3%E4%B8%8A
哩排無睇維基啲討論版,但係追返上面條Link嘅和平至上行為記錄冊,佢好似係十日前上客棧嘅討論扭計,略略睇返啲討論內容,再追返啲討論,和平至上係幾個月前係可靠來源佈告板要將立場新聞、美國紐約時報打落不可靠,要鬧禁用,但係佢地花咗幾個月時間,原來出咗討論結果,美國紐約時報、立場新聞係可靠來源嚟,可以繼續用,佢之後係客棧其他版開post繼續追殺,但係俾好多人話佢故意拖延同扭曲規則,唔知係咪咁,和平至上惱羞成怒,去提刪一大批香港條目嘅圖片,因為時間太巧合,佢係10月10日刪除討論版存檔後發生,哩啲報復嘢以前又唔係未發生過。

認真講哩啲客棧、可靠來源佈告板、提刪討論,平時真係好少人會理,因為要好熟啲維基規則至得,但偏偏就好有多黨徒圍爐去討論改規則,同策劃打壓唔同嘅聲音。
提醒用戶:
凡進入維基中文頁,都收到此提醒字句.
要求維基放入中文警告字句
你果邊同連登都差唔多水平
連尼住都跟五毛起哄 ban 手足
移民後你仍然要面對大陸人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞