打機想升30系顯卡一問 (急)

115 回覆
1 Like 75 Dislike
咩世代?
聽開display卡
畫質派 唔玩pvp 就4k 60
真正靚係4k/8k + OLED +HDR
不過OLED唔啱windows用
太貴
我等LG 42吋 WOLED 4K 120hz
ASUS有隻新32吋OLED PA32DC 都係日本OLED面板 真RGB自發光
不過真係太貴
Y世代 英文咪display, 中文都叫開顯示卡
係咪1080p 144hz mon?
唔換cpu既話我會降一級用3060ti 性價比最高
反正6700k搭3070都會bottleneck
Hi 怎兔
唔先煩,8代前既u機本上可以退役
你收皮,夠呢個post耐?

(文物)兩張2002年高登電腦砌機報價單
https://lih.kg/2167018
我屌你老母阿,00後。
我𨳒咗你老母生咗你呢個00後
真RGB自發光係比較貴 可能出貨量低
OLED電視 WOLED就真係平 LG CX/C1 48 先1萬出頭
mini led興趣不大
如果你用緊1080p mon
換張3060就夠

如果你用緊2k / 4k mon
就成部換過佢

就咁買張3070係咩玩法
4k gpu intensive
1080p cpu壓力仲大 除非鎖60fps
淨係睇係咪gold就死得啦 之前爆炸嗰隻gigabyte牛咪又係gold
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞