乘客誤將$1000當$100 的士司機拒認當場吞金牛落肚

202 回覆
198 Like 11 Dislike
今時今日,揸的士成為最搵命搏行業之一,除咗昨日(12日)一名的士司機在西環慘遭乘客割頸殺死外,近日連打兩個8號風球,唔少的士司機為搵食,冒死喺無保險情況下開工,但打風下「加價」又引發全城熱議。Channel絲今日再收到報料,一名的士司機為咗車資問題,更疑當場「吞銀紙」以圖毀滅證據,真係搵命搏!

事件喺的士業界瘋傳,暫時我哋取得兩條乘客拍低嘅片段,如果有網民知道更多,歡迎click入我哋「出氣WhatsApp(https://wa.me/85263544742)」,同我哋出氣師報料!

講返件事,據的士業界透露,事件發生喺早幾晚,當時一名男乘客登上一部新界的士,然後要求司機出發去一個目的地,再由目的地沿路折返出發點,其間,乘客曾預付100元車資予司機,但其後乘客驚覺,自己預付嘅其實係一張1000元紙幣,於是向司機要求找錢。

不過,司機拒絕承認乘客誤將1000元當100元,仲話「你講乜都得啦」,乘客無奈下報警,但等候警察調查期間,司機竟然當場吞咗張「金牛」,於是乘客就拍低片段。

片段中,其實係睇唔到司機將銀紙放入口,但確實係見到司機「口郁郁」,根據片段對話,乘客隔住玻璃稱:「係咁𡁻,係咁𡁻!𡁻完未呀你,阿Sir睇到啦,係咁𡁻呀!吞咗喇,吞埋喇!」

而司機其後一度下車反駁:「我真係未驚過!」他更反指對方「販毒」,但對方立即否認,其後司機更有所動作,喺褲頭掏出一袋啡色的物體,指着說:「喺入面呀,你嚟攞吖!」Channel絲相信,司機身上疑似開了造口,令排泄物排入「造口袋」中,再進行處理。

想知事件之後嘅發展?我哋已透過的士業界聯絡兩位當事人,如果有知情者有更多料,歡迎聯絡Channel絲跟進。

#Channelchk #的士司機 #吞銀紙 #1000蚊 #出氣師 #車資
===============
🔥出氣師登場!「谷鬼氣、搵我哋」🔥
如果大家有咩疑難「谷鬼氣」,不妨搵我哋「出氣師」,等我哋幫手出返口氣!
出氣WhatsApp: https://wa.me/85263544742
所以的士狗比人劏頸唔係無原因
好玩唔玩玩屎
大部分的士狗都係咁仆街
佢好彩冇俾人插
比人斬果個的士佬既屋企人都話佢成日同人嘈交
抵比人殺,唔抵可憐
用得 造口 通常身體已經比其他人差少少架啦
仲要吞張咁撚污糟既銀紙落肚
真係隨時食撚死自己
其實點證明預付既係1000先 雖然唔鐘意的士佬, 但個乘客都好on9
1000同100都可以搞錯
的士狗真係狗嚟
個1000點拎返出黎
真係唔驚做多次手術
唔係一千蚊你估個的士佬會唔會咁既反應
一早屌返佢轉頭啦
好玩唔玩玩屎袋
阻住moon都聞到臭
唔好預設左個的士佬講大話先, 根本就口同鼻拗
比左1000蚊人根本就自己on9
癲撚到
條的士佬咁樣累撚死啲同行
又吞銀紙 又玩屎我究竟睇咗啲咩
香港最撚賤種嘅職業第二名一定係DC9
吞錢都算 拎屎袋呢下完全估唔撚到佢我到底睇左乜撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞