KEEN 日本AMAZON 網購教學

24 回覆
2 Like 64 Dislike
最近睇中左對 UNEEK, 係香港KEEN 門市買大概要HKD900, 係日本果邊代購連運費才大概HKD600而已, 前後不到十天就到送到香港。

果間代購網叫做Funbid,直接係上面就可以bidding日本Yahoo拍賣既產品、或姐係其他日本網店買野。朋友用左幾次之後,同我自己個人經驗,覺得真心唔錯,所以想推薦大家一用。Funbid唔止運送速度快、客服人員都幾NICE下,又有耐性,加上收費透明合理,最重要既係佢地有自取點,可以直接過去拎貨超方便,仲可以慳返順豐速遞既運費。

Funbid 除左佢官方既購買平台易用之外,佢地既收費都好平:
1.
本地運費:Funbid係香港係用順豐,Funbid而家係Lai Chi Kok有自取點,自取唔洗再額外比速遞費用,拎貨既時候可以即場驗貨,有問題可以即刻請櫃檯CS幫忙處理。
獨家合作賣家:Funbid有超過60間既獨家合作賣家,係呢D合作賣家到買野,免服務費之餘,仲慳埋日本當地運費
服務費:E家做緊PROMOTION, 只需要20蚊,平過好多代購網店或者私人代購商,而且一個月買夠10件以上,funbid就唔會再收我服務費。
運費:(空運目前每0.5KG/25蚊,仲同不時會送免運券)。

2. 額外優惠
推薦碼:將自己既推薦碼比朋友係註冊既時候用,可以再額外獲得Funbid購物金或禮券,而且一次會比到50蚊,真係幾抵玩。
開箱文:只要去論壇分享開箱,最多再獲得200蚊Funbid購物金或者百佳禮券,而且佢地有 FB PAGE 同官方既網頁,我有關注開佢地,周不時會見到社團舉辦可以拎購物金既活動。
咁撚明顯嘅廣告好低質,已經叫屋企人朋友唔好用你地間野,thx

真實買家,你如果有更好既代購網,歡迎推薦下。
日本Amazon買野直送到我屋企
其實好多貨都唔送外地,你可以留意下。
我呢對UNEEK 就係。

樓豬好肉酸
點解要代購我自己集運唔好
KEYWORD: buyandship
$22磅,一對鞋3磅左右
$66運費解決
呢次我用左$50運費only, 唔計迎新既rebate~
有更好既途徑歡迎分享下。
你有陣時買一件貨懶攪既話其實ok的~
比d建設性d既留言好嗎
Amazon JP 集運
如果睇中的產品不能直接寄到海外,你可以選擇坊間的轉運服務。使用日本集運到香港服務的流程如下:

網購前在集運網站註冊成為會員
獲取個人的海外倉專屬地址
購物時在送貨地址(Shipping Address)一欄填寫相應的海外倉庫地址
收件人一欄須填寫姓名及會員編碼,以茲識別貨件
發貨後,登入集運網站申報貨件
填寫快遞追蹤號碼及海外快遞公司資料
所有商品到倉後,選擇轉運方式:自動轉運、合併集運
選擇收貨方式:送貨上門、自提點、順豐站、便利店、郵局等
選擇付款方式:積分、信用卡、PayPal、支付寶、微信支付等,可選擇預付或到付(現金)
香港人常用的日本集運公司:

Buyandship:超過300個取件地點,每週出貨5次。以實重計算運費,設有積分獎賞計劃,可以用積分抵銷運費。
ShipBao:約100個提貨點,以實重/體積重計算運費,每週出貨5次。與部分銀行合作,使用特定信用卡可享運費優惠。
DimBuy:超過1,500個提貨點,以實重/體積重計算運費,每週出貨2次。設有增值券和積分計劃,多買可獲回贈獎賞。
4PX:超過150個提貨點,以實重/體積重計算運費,每週出貨3次。設有空運及海運服務。
日本東京倉庫* [每日發貨, 免費縮箱服務, 2-3工作日到港]: 港幣$20/ 0.5kg (每箱1KG起計算,實重/體積較大)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_38HJkf2zJ05-hFhuLRb_HPm8dGPA5BIF8tw_GQTbG3nngw/viewform
倒樓主米係開心既
用錢買專人服務冇問題o既,不過自己搞一樣好簡單,除左bid野個d 開唔到acc要搵人幫手。
你個網都吹到香港最大代購啦 比其他行家賺下

其實係要落reference 唔係就商品說明條例
你真痴定假膠?
代購被食匯率同手續費是常識吧
歡迎巴打分享最抵玩既方法,唔一定要用FUNBID
,繼續等各巴打受益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞