有無巴絲仲未搵到工?(62)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
即係又loop返去點解做3D要轉2D(我兩樣都有做開)

不過而家諗真啲可能係我未答到佢想要嘅答案所以佢先問我幾次
搵到好心力交瘁
In到冇知覺
好多in完
根本都唔太想做

不過要錢
已經好叻叻 會越嚟越好的 同埋搵工需要運氣 唔好灰呀
請左!!!!
恭喜
第一個interview 就有offer好正
今日裸辭了
返咗三個月喺試用期最後一日遞咗信

fg一開始驚搵唔到工所以accept咗而家offer
返工頭兩個月已經有兩個同事辭職
老細就將嗰啲同事本來嘅工作就畀咗我做
但係人工照係14k

去到試用期最後一個月
老細淨係用一句辛苦曬去多謝我頂咁耐
亦都曾經公開讚過我
但係無咗個人又唔請 繼續表示我要頂落去
開口埋口話之前辭職
嗰啲同事嘅工作其實好易做
都唔會產生太大困難
聽完佢咁樣講即時唔想做

唔知要搵幾耐先有工
希望祼辭係一個好選擇啦
tbh公司走左人頂下job好正常 如果d人工計到咁你自己feel到好辛苦 不過如果唔鍾意公司 盡早resign係smart choice
低職要老屎忽先有生存空間
又新又低比人當魚肉都無計
係公司文化鳩D STAFF連對自己人都唔識尊重
以前我OFFICE算正常, 大家唔講是非, 做好自己野就收工
岩傾就食飯, OFF DUTY約聯誼
我做左10年, 係曾經出現1-2個性格古怪埋唔到堆之外
都無問題
OFFICER 同WORKMAN 都會有計傾(但唔會一齊LUNCH
唔洗經歷in完冇offer既無限loop
IINTERVIEW真係好累, 每次好似去考試/ORAL咁
考一2次之後就得左唔使再煩真係好
除非有份真係好想做既工問你興趣
嗚!多謝
好慶幸
我以為自己冇機會
因為我自己做design
係真心鍾意做平面野
所以我見工個氣氛會似傾偈多啲(?
同埋一開始俾你填表嗰陣時
我填咗聽日可以返工
可能就係因為咁樣令佢冇得見太多人夾佢今日就諗埋請唔請我
即時番到工的確幾大優勢
are you fresh grad?
20fg 但係因為識人所以返到今年七月左右先無做
琴日開始send cv
都係 其實我中間有一段空白期
但係用freelance帶過左
其實叫我online in係咪多數無機?而家肺炎都唔嚴重啦,係咪想hea in我?
應該唔係既
啱先再叫你上去office 2nd in姐

其實個人覺得幾好
至少唔洗嘥時間搭車出完去結果唔得
好頹,上星期in完,覺得表現都唔錯,結果都係無消息
In完一次唔請 過多次又叫我再in多次當我傻9咁撚
上個月first+sec in加埋15mins
今日收到offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞