試當真《跌嘢唔好搵》日文版!

443 回覆
119 Like 398 Dislike
試當真打手全面進場
咁你個on9名有無比錢TVB?

幫你哋搵埋 試當真出埋英文version添呀
你咪去告囉。架係自己掉
屎當真「跌野唔好搵」抄歌無落credit
https://lih.kg/2729786

夠架啦
分分鐘佢都係用google translate睇你編文
2021年仲有人唔知BEAT係有得買起/比錢用
點解JB抄歌無人講?
垃圾豪哥又係度自推
死打手收皮啦
入黎推呢個

屎當真「跌野唔好搵」抄歌無落credit
https://lih.kg/2729786
推上報唔洗講野
pish
個作曲家寫係東城wocredit都唔撚落wo,不過改名做買曲家啦
"use best efforts to"
即係軟性要求囉

cap圖又cap一半

In the event of any failure by Licensee to issue the credit to Producer, Licensee must use reasonable efforts to correct any such failure immediately and on a prospective basis. Such credit shall be in the substantial form: “Produced by GC”.

簡單啲講根本只有係作者見到並覺得有問題
授權者先去改都重得
事實上就同"XXX保留最終決定權"呢句一樣
呢個已經完全唔係版權問題
曲同beat真係兩件事黎
咁野狼disco 都唔係炒啦
Youtube又係衰既,加埋成百幾萬Views既抄歌都仲唔ban應該係試當真粉
有買咪唔係囉
當年個討論最後咪又係去左有冇買個beat
係咪唔知用佢個beat同東城嗰首係2首唔同嘅歌 。。。
明明個beat周街都聽過
降咗key嘅just the two of us
個beat改都冇撚改過,連編排都冇咩點改條友咁樣好意思落自己個名?我有禾學開琴,叫做識啲樂理,但對流行音樂版權條例唔識,如果咁樣都可以落composer名仲要唔落人地credit,我彈beethoven啲symphony突登彈錯一兩個音之後話自己係首歌嘅作曲家?

起碼都玩變奏例如由一個major轉做其他major或者minor/tempo變下啦吓話當年mr變埋奏都俾人屌到仆街
咁佢好意思咪好意思囉
你最多話佢係垃圾廢柴
無料扮四條
但同炒歌真係完全兩件事
定係你唔識分mv同劇場版首歌啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞