人越大越覺得一D卡通好恐怖

201 回覆
26 Like 612 Dislike
以前細個唔識野, 只會覺得D卡通人物好得意
大左開始手多多上網search吓, 又或者從唔同渠道接收到一D黑暗資訊
成長同經驗會將一個人既童年摧毀...

1. Hello Kitty
Hello Kitty無口既故事相信大家都聽過
以前又發生過Hello Kitty藏人頭案, 把酒當歌台當年播危險人物果時我睇到留有陰影
仲有見到呢單新聞
https://hk.news.yahoo.com/hello-kitty字典恐怖註解-220137981.html
其實網上仲有唔少Kitty既恐怖故仔

2.叮噹/ 多啦A夢
叮噹既都市傳說有好多, 曾經有兩集只係電視上播過一次
"藝人"->"去死"果條地底人片到而家都好多人討論
仲有藤子不二雄過身果晚無啦啦播出果集同埋18歲的野比大雄
雖然我知係old news, 但每次諗起變左形, 奇奇怪怪既叮噹我就會覺得心寒...

3.米奇老鼠
一直都覺得Disney黑白卡通片好恐怖
舊版米奇老鼠+黑白更加係
youtube果條尖叫扭曲米奇片, 我到而家都仲唔敢入去睇

4.龍貓
龍貓係死神個故事大家都聽過啦, 唔多講
一諗起成個故事係由現實中一單兇案取材, 小妹妹係一早死左我就覺得好不安

以上係拋吓磚, 大家可以再share吓其他卡通人物
唔好po圖, 多謝合作

開始覺得開心樹朋友先係清泉
尤其是見到D卡通女仔對眼大過塊面,真係恐撚怖
白雪公主真正故事好恐怖
Thomas 火車 最驚
個post好多字但係好少實質details好恐怖

得我覺得佢好奇怪?
灰姑娘恐怖啲,兩個家姐要斬腳趾
屌 係囉
咩都打一半, 然後話old news
就好似藤子不二雄過身果晚......

果晚係點
卡通片童謠 :
有D雀仔跌落水,跌落水,跌落水

有D雀仔跌落水,被水沖去真係好殘忍,雀仔死去
就係唔知
樓主乜柒都唔講
Hello Kitty無口既故事相信大家都聽過
雖然我知係old news
龍貓係死神個故事大家都聽過啦, 唔多講

ON9
哆啦A夢無人島蹺家記依個故事真心細思極恐
https://www.youtube.com/watch?v=-zV1pZOwzbk
咩都相信大家都聽過
我都唔知聽過啲乜
打咁多字但無內容
仆街芒
咪就係 都唔知樓主講乜柒
你聽過唔代表人人都聽過
無口係因為個人物靈感來自於一個日本女仔
個女仔俾人長期虐待,縫左個口所以發出啲聲音似貓
細個夜晚睇蠟筆小新大電影
中間閃過個女人
問屋企人有無見到
竟然答我無見過
從此唔再夜晚睇蠟筆小新

好撚on9
咁都有得吹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞