大家食Logo設計比賽20強,今日起開放網上投票至10月20日。

147 回覆
230 Like 14 Dislike
知道佢係想做話題 多過真係要靚logo
但係浪費哂好多專業designer既精神同時間囉
係要柒logo既 一開始就攪鬥柒比賽啦
明知個比賽公開投票, 擺明搞笑design 會贏
"專業" designer 仲參賽?? 設計界d 人天真過天真嬌?
你咁嬲做乜鳩間舖你開?
唔怪得香港成條街都咁撚柒
佢有要求d designer交貨比佢咩
你專業就要比你贏?
主辨方鐘意揀咩咪揀咩
專業designer大撚晒?
係 你最撚有品味啦 大設計師
平時比客屌到唔服氣咪上連登笑鳩d外行人順便講下專業知識搵人認同佢
見到你咁嬲都幾好笑憤世嫉俗到隔住個mon都聞到陣毒撚味
啊老細鐘意簡邊你贏係佢既事 笑下d作品奇形怪狀又得罪你既
唔講仲以為你係食J mkt有份簡邊個入圍
似係你地班大設計師憤世嫉俗啲喎 人哋想大家開開心心搞個比賽for fun 你地又色tone唔得又乜又乜 係都要搞串個party
不過都好既 可以睇到你班柒頭咬牙切齒嘅樣
無J無樣全部偽粉認住個嘜頭先唔會去錯第二間
7號
大家J
棠哥,呢間麻麻咋喎
設計師d所謂標準其實係獨裁既體現,自以為自己嗰套就係標準,惡撚過中共,logo既野等市場反應決定,logo整得靚係bonus,但唔係一切

d字唔legible,無kern過咁又點,個客鐘意,hit到target audience 咪得

不過呢d logo真係太多detail,做招牌可能無咩野,如果做卡片,做餐具個d就好易出事,只要整多個簡化icon/logotype就得
呢個正,整埋個配音『你地仲唔快啲黎食麵!唔食波都打爆你。』
多左啦,有d尷尬

竟然冇呢張
其實好多靚作品係100強都落選晒
你係咪對手驚佢做得起?
專業designer無嘢撈咪要去參加比賽
第4
越簡單越好
講真… 全部都唔靚…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞