見連登仔呢排日日笑mirror個六位邊緣人,真係不得不佩服Edan 呂爵安

18 回覆
110 Like 58 Dislike
望下呢排連登叫做上弦嘅六位成員
姜:由造星一開始就好受歡迎,基本上mirror 生招牌,花姐就算幾唔鍾意佢都唔可以冷落佢
Ian AK花姐親生仔不解釋
Anson Lo 算團裡面跳得數一數二好,有少少fans,多資源合理
Jer 算最唱得,花姐仲邀請佢三次入團
你睇下Edan ,彈琴勁又唔算喺偶像男團裡面好好發揮,一開始亦講明唔會捧你,花姐都同你講你係做綠葉架啦
唔係佢mirror go肯落力做,博命做效果、扮醜、做老鼠屎角色,命運可能就同班下弦一樣
之後挨到有solo 歌,仲可以用唔起眼既鋼琴昇華成首歌,成個package包裝得好好,真係叻仔

喺班所謂上弦嘅成員裡面,佢起步最差,但居然可以去到而家呢個地步,真係完全係靠自己
我成日同朋友講mirror我只服edan ,雖然唱歌有待改善,但居然仲可以頂住花姐捧親生仔既壓力同姜濤既光環下突圍而出,脫離下弦,真係好勵志,值得大家關注。
寫呢篇值幾錢?
我都想接下呢啲freelance做
炭治郎係邊呀?快d搞掂班乜鳩上下左右弦啦
我係炭治朗就一刀斬死班冚家拎
識彈琴就話佢彈琴勁 我真係笑撚左
行外人就見到幾勁既 行內比人笑到仆街
最overrated 就係佢
唱歌唔掂 歌又係k歌
只係靠包裝同浮誇
佢靠大鼻哥窿上位
靠擦鞋囉
黐到羅家英再上汪阿姐屋企拜年
又拍埋吳君如部賀歲戲
識人好過識彈琴啦
炎明熹幾時開 火神樂樂
同埋扮戇鳩仔
啲女最鍾意
支持edan
越反越紅
佢上六嚟
同個妹同體
雙非嬰嚟,點樣「起步最差」?

你唔知97之後,支那人係天龍人咩
想當shitheart
建議可以搞清楚時間線先
唔受捧係指佢出道頭兩年
而大叔正係靠佢努力之後成功受捧嘅證明
所以唔受捧同有主角做係兩樣野
本身對佢冇乜留意但係睇咗造星2之後發現佢真係好勵志
同埋佢都算係頭腦清晰地知道自己嘅優缺點
知道還知道但係改唔到嗰種
同埋佢知道點樣做先至受歡迎

從結果論嚟睇 AL唔知算係運氣好定係viu 嘅marketing難得好
唔唱得就出多啲唱跳同埋俾啲簡單啲嘅歌佢
拍大叔令大家對佢係gay嘅事情接受程度高咗

姜b我自己就覺得係viu唔識得捧
Viu比我嘅感覺有少少係硬捧而唔係真係俾啲好適合嘅機會佢

但係真係非常認同ching你講嘅今有扮gay上位
呢個年代真係好多人受落
真gay 反而冇咁多人鍾意 呢種真真假假嘅反而令大家睇得好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞