寶詠琴直言最討厭是李嘉欣

30 回覆
1 Like 0 Dislike
對 寶 詠 琴 病 榻 前 的 指 控 , 劉 鑾 雄 只 說 : 「 祝 佢 早 日 康 復 。 」

寶 詠 琴 上 週 因 急 性 腎 衰 竭 入 院 , 一 度 危 殆 , 連 一 向 關 係 欠 佳 的 前 夫 劉 鑾 雄 , 也 一 連 三 日 到 醫 院 探 望 。 但 本 週 一 寶 詠 琴 再 到 醫 院 洗 腎 , 被 問 及 大 劉 會 否 再 來 探 望 , 她 竟 說 : 「 最 好 唔 好 啦 。 」 更 向 傳 媒 大 爆 劉 鑾 雄 「 假 情 假 義 」 , 兩 人 為 錢 為 女 人 的 新 仇 舊 恨 再 一 次 爆 發 。 不 過 , 今 次 劉 鑾 雄 不 再 高 調 回 應 , 只 肯 說 : 「 祝 福 佢 早 日 康 復 。 」

本 週 五 ( 廿 九 日 ) 寶 詠 琴 將 要 進 行 手 術 , 在 手 臂 上 開 兩 個 洞 , 以 便 日 後 能 將 兩 條 導 管 插 入 , 方 便 洗 腎 。 這 將 意 味 , 除 非 換 腎 , 否 則 , 寶 詠 琴 終 其 一 生 , 每 週 都 要 洗 腎 三 、 四 次 。
然 而 , 這 次 重 病 , 並 未 能 修 補 大 劉 與 寶 詠 琴 的 關 係 , 反 而 有 愈 演 愈 烈 的 趨 勢 。

寶 詠 琴 近 日 控 訴 劉 鑾 雄 「 假 情 假 義 」 , 說 到 底 都 離 不 開 一 個 錢 字 。
寶 詠 琴 指 稱 , 劉 去 年 不 單 收 回 離 婚 時 贈 她 的 白 建 時 道 古 堡 巨 宅 , 甚 至 連 十 幾 萬 元 的 物 業 管 理 費 也 拖 欠 , 要 寶 詠 琴 出 律 師 信 追 討 。
對 此 , 劉 鑾 雄 始 終 不 肯 明 言 該 巨 宅 業 權 誰 屬 , 不 過 , 據 本 刊 調 查 所 得 , 寶 詠 琴 聲 稱 離 婚 後 獲 贈 的 白 建 時 道 十 二 號 古 堡 巨 宅 , 根 本 從 未 屬 寶 詠 琴 擁 有 , 而 是 劉 鑾 雄 所 持 信 託 基 金 持 有 , 受 益 人 為 劉 、 寶 的 一 對 子 女 , 九 二 年 兩 人 離 婚 時 因 子 女 尚 未 成 年 , 該 物 業 遂 作 寶 詠 琴 跟 子 女 的 住 所 。 然 而 , 近 年 劉 、 寶 的 子 女 在 英 國 定 居 , 入 住 大 劉 出 資 的 物 業 , 連 寶 詠 琴 亦 已 搬 離 該 巨 宅 , 遷 居 山 頂 , 但 仍 由 大 劉 手 中 收 到 每 月 十 萬 的 巨 宅 營 運 費 。
原 來 , 巨 宅 紛 爭 始 自 去 年 中 , 大 劉 須 遷 出 賣 得 一 億 三 的 白 建 時 道 六 號 屋 , 但 其 山 頂 新 居 又 未 裝 修 竣 工 , 大 劉 遂 通 知 寶 詠 琴 , 暫 遷 入 巨 宅 數 月 , 豈 料 寶 小 姐 大 力 反 對 , 大 劉 氣 在 心 頭 , 不 肯 再 付 該 物 業 的 營 運 費 。 到 寶 小 姐 出 律 師 信 , 大 劉 即 與 律 師 搞 清 業 權 條 文 , 收 回 物 業 作 己 用 , 之 後 該 物 業 的 營 運 費 , 斗 零 也 不 入 寶 詠 琴 袋 。

在 大 劉 的 眾 多 女 友 中 , 寶 小 姐 直 言 , 最 討 厭 是 李 嘉 欣 。

九 二 年 , 劉 、 寶 的 婚 姻 陷 入 低 潮 , 據 悉 主 因 是 大 劉 當 年 的 女 朋 友 相 當 明 目 張 膽 , 甚 至 致 電 至 家 中 示 威 。
據 知 , 有 晚 寶 詠 琴 與 劉 鑾 雄 在 家 晚 飯 , 電 話 響 起 , 寶 小 姐 接 聽 , 對 方 不 停 講 粗 口 , 「 屌 你 老 母 , 屌 你 老 母 … … 」 共 說 了 九 句 。
寶 小 姐 不 發 一 言 , 然 後 把 電 話 筒 交 給 大 劉 : 「 你 的 ! 」 大 劉 接 過 電 話 , 繼 續 與 對 方 傾 談 。
自 此 , 寶 詠 琴 堅 決 與 大 劉 離 婚 , 雖 然 大 劉 極 力 挽 留 , 但 寶 詠 琴 去 意 堅 決 。 九 二 年 十 月 , 兩 人 正 式 宣 告 離 婚 。 但 十 年 來 , 寶 詠 琴 對 於 大 劉 身 邊 的 女 星 , 大 部 分 恨 之 入 骨 , 特 別 是 李 嘉 欣 。
我真係恭喜你呀
好撚嘈呀個post
據 知 , 有 晚 寶 詠 琴 與 劉 鑾 雄 在 家 晚 飯 , 電 話 響 起 , 寶 小 姐 接 聽 , 對 方 不 停 講 粗 口 , 「 屌 你 老 母 , 屌 你 老 母 … … 」 共 說 了 九 句 。

究竟係邊個女朋友
都冇講點解咁恨李 嘉 欣?

究竟係邊個女朋友

可能就係李小姐掛

究竟係邊個女朋友

陳庭佳

究竟係邊個女朋友

可能就係李小姐掛

真係好爛口

究竟係邊個女朋友

可能就係李小姐掛

真係好爛口

俾人屌九次老母,唔憎就假啦
全盛時期既李嘉欣講九次屌你老母駛唔駛3秒?
邊度有直言最憎我?
邊度有直言最憎我?

報紙寫
講親粗口都要重覆,正一西⋯⋯西女人!!
你對寶詠琴唔好咩?
你對寶詠琴唔好咩?

我對寶詠琴最好!我半夜仲會打電話問候佢病情添啊!
你對寶詠琴唔好咩?

有無打電話恭喜佢生癌?
你對寶詠琴唔好咩?

有無打電話恭喜佢生癌?

大劉冇乜風度
大劉冇乜風度

所以李嘉欣真係鬧得佢好岩
好似人地王晶咁癡心情長劍咁,可以樣樣野都為晒邱淑貞去做,咁樣做對於你來講係侮辱你既智慧係戇居丫嘛。
你對寶詠琴唔好咩?

果然西女人 對我仲好
你對寶詠琴唔好咩?

果然西女人 對我仲好

你係寶詠琴?

果然西女人 對我仲好

你係寶詠琴?

Lidon 直通陰間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞