凱滙沽兩伙吸金3300萬 兩房呎售2.7萬創同類新高 (17:58)

33 回覆
6 Like 6 Dislike
凱滙沽兩伙吸金3300萬 兩房呎售2.7萬創同類新高 (17:58)

文章日期:2021年10月4日

新盤市場聚焦火炭星凱‧堤岸有機會明天開價之際;信置(0083)旗下已屆現樓的觀塘凱滙,10月迄今暫錄5宗成交,包括今日新錄的兩宗,其中2座52樓L室,實用面積540方呎2房戶,成交價1460.04萬元、實呎27,038元,為項目兩房呎價新高紀錄;另5座48樓H室,實用面積722方呎3房戶,成交價1836.91萬元、實呎25,442元,單日吸金近3300萬元。

Ref https://m.mingpao.com/fin/instantp/20211004/1633341668174/%e5%87%b1%e6%bb%99%e6%b2%bd%e5%85%a9%e4%bc%99%e5%90%b8%e9%87%913300%e8%90%ac-%e5%85%a9%e6%88%bf%e5%91%8e%e5%94%ae2-7%e8%90%ac%e5%89%b5%e5%90%8c%e9%a1%9e%e6%96%b0%e9%ab%98
觀塘區狗也不屌
仲要同班支那做鄰居
樓下重要有呀伯曬肚皮
$1460兩房好多選擇喎…….

前排夜晚去果頭宵夜,勁多廢佬,企街
越貴越多內地人
山頂,九龍站仲多
你咪唔好住囉
仲有邊到未比兒燈仔挑剔過架
內你老母地
係咪未計折扣優惠?
究竟觀塘呢個位憑咩賣25k+一尺
有冇住過觀塘 知唔知d人種同環境係幾撚劣?
投資就無所謂 自住拎住千幾萬 去第2到仲好
方便港豬返工
內園景晚晚享用牛角香氣
諗起都想食
深水埗又劣
元朗天水圍又劣
北區又劣

邊到唔劣?西九中半山好似唔錯
呀唔係…咁多大陸人,又係劣
賣點,觀塘番工夠快
越屌越升 唔計康城 啟德

連白石角都燈到跌轉升
Ching, 觀塘真係好唔掂喎,呢個budget 想改善生活環境坦白講唔會揀觀塘啦。而深水埗你住都住埋我嗰份啦。香港十分區大把畀人住嘅選擇,冇必要揀觀塘深水埗呢啲蛇鼠區
有啲地方連登仔好似無乜點屌,例如係禮頓山啊,Mount nicholson啊,御峯,曉廬咁,連登仔真係無點屌。市區就唔好諗啦,個個盤都屌過,不論係觀塘定柏傲莊定係何文田啲大屋苑,連登仔都屌過
方便到無倫,第日直駁地鐵站,又有大商場,巴士總站
睇你追求啲咩啫,要方便嘅話凱匯真係數一數二
寧願住細啲半新樓
官塘啲工印像中人工西過太古,灣。金。中,老尖
同埋你份工最多三五七年,但間屋唔止住咁短時間。
計返鑽石山好啲
俾我我會加多少少揀天晉/柏傲莊三房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞