有無人想住係杳無人煙的地方?

30 回覆
25 Like 0 Dislike
人生之中去過幾個杳無人煙的地方,覺得係果度住度過一生好似都幾好。可能份人唔鍾意社交,如果成世人有塊土地,開個農場,同D牛羊馬為伴,自給自足就幾好。住到人類文明的邊緣,有D似當年美國西部拓荒者咁。可能兩星期至一個月先去一次Town就夠。最好唔好有鄰居,同埋極不方便,揸起碼一個小時車先去到一個細Town就差唔多。有呢個心態可能係多年生活係亞州呢種人口咁密的地方,極度有有無限多空間。果D夜晚有宵夜,有得唱夜K的生活真係唔太適合我。不過唔知會唔會有女人肯同我組織家庭

睇返原來有個病叫Prairie Madness,十九世紀美國西部拓荒,你肯去好容易有一大塊地,但係農場同農場之間差太遠,令人好難見到鄰居,甚至係有病都好難睇醫生,好多人精神上就出咗問題。
https://en.wikipedia.org/wiki/Prairie_madness

Great Plains Kansas

Nebraska

Montana

預想住到一間咁的木屋都非常不錯
好正但係又驚危險
一樣諗法,但係要同個愛人一齊過下半世先得
想喺東歐搵d咁嘅地方,然後起個地牢
Dream life
有冇人陪唔係重點
有貓有狗最緊要

不過我會開放比啲人嚟下working holiday
每年一兩個
唔好咁多人
咁又唔使自己做哂啲野
有少少社交
又可以幫到人實現下佢地wh嘅夢想
如果有女朋友同仔女咁樣一齊住, 真係正到PK
Minecraft
其實多唔多女人想咁?之前有個Dating節目畀呢D農場男人識老婆。同埋實在太鄉下,你想識第個都無機會,好重視家庭同埋會返教會咁。
唔好成日個心諗住女人啦
你要自己認真追求一樣野, 投入左, 個人先會吸引到差唔多既女人
但你就係成日諗住搵個女人先, 之後先開始去追求, 人地眼中你只係個齋up唔做既廢男人咋
有自己愛嘅人一齊係幾開心嘅
養羊種菜釣下魚
夢裡甚麼都有
想聽吓人講住呢啲地方的壞處。
有冇睇過閃靈?
好多口講話鍾意鄉村 無人地方既人
到真係有得住又頂唔順
覺得惡頂應該係昆蟲,如果夠凍,無蟲我ok 的
上唔到連登
要自己處理屎尿垃圾
而家唔係有 Elon Musk Starlink 咩?
推吓post
仲有HKTV mall
想去原始地方過現代人生活
咁上到網都算基本需要。唔通水電媒都無,要打水燒柴咩?
lm
俾人爆格
去蒲台島住下先
蒲台島其實有無人住?
有人做生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞