草津 vs kdk浴室寶

33 回覆
0 Like 0 Dislike
想用呢5千蚊買浴室寶
但一直揀唔到買草津定kdk好
本身鍾意草津多啲 裝窗口式
見到佢搖控同版面都係日文漢字好吸引
同埋最慳電 有得預備暖房 仲係made in jp
但草津貴kdk好多 窗口連埋安裝都5k
kdk平得黎又好似同草津冇咩分別
有冇人可以答到其實kdk同草津既暖氣 抽氣 乾衣係咪一樣?
有冇話邊部暖氣/抽氣勁啲?

利申 屋企廁所成日好潮濕 夏天都係
天花板爛哂 夏天沖個涼都滴水
前排先重新油過
我諗唔多唔少都關冬天唔開抽氣扇沖涼事
識人用kdk話好過草津 話我買咁貴草津好浪費錢
但又識人用草津話好過kdk
最鐘意預備暖房
咁佢係咪暖過kdk
同埋抽氣抽成點
係咪真係值得用差唔多5千買?
pan記
三菱無得輸⋯
兩樣都用過
KDK夠用,草津清楚好麻煩
好似好少人用三菱
三菱同kdk/草津比果好法?
三菱無得輸⋯
好似好少人用三菱
三菱同kdk/草津比點好法?
如果我平時冬天係熄抽氣扇,著衫洗完頭先除衫沖涼
依家夏天半夜開冷氣又嫌凍,開風扇就夠
同埋依家夏天沖完涼出黎如果廳開緊冷氣會打哂冷震
kdk係咪都夠暖?kdk同草津一樣暖?(因為上網見到有人kdk唔夠暖。。
窗口式係咪除左暖氣,其他功能都廢?要天花式既抽氣同乾燥先ok?
用緊草津,冬天冇凍過
要先明白窗口版弱好多

kdk 代工做panasonic 果啲款,樣一樣但功能少咁啲,最白痴係出風,manual mode 就係停定,auto 就郁,想啱位就auto 慢慢碌啱位轉manual....

正常用都係熱風乾風,所以都可以接受的
即係其實如果kdk同草津差唔多
窗口草津仲貴過kdk天花式既話,
寧願買kdk天花式都好過草津窗口?
天花一定好過窗口
但想問kdk/p記/草津既暖氣抽氣乾風都一樣?
因為見過啲人講kdk抽氣好過p記?草津又暖kdk咁
其實係咪冇分別?
一定係草津,功能多又慳電,清潔容易,日本仔。之前用過Kdk, 無草津咁好,寧願用三菱都唔用kdk
kdk點樣差過草津法?
kdk天花同窗口草津比邊個好啲?
Kdk咪p記仔公司
kdk同p記都有出浴室寶
用緊草津,幾好
同一個廠 所以個款都一樣
草津夠位就裝大個隻
但最好問下係咪真係裝到同大約裝要幾錢
差唔多電但雙摩打效果好好多
草津似抽氣氣扇個葉有得拆黎洗感覺上衛生啲
其實草津係唔係真係好好抽?當然知最細既六寸抽氣扇都強過佢但一般情況會唔會草津同抽氣扇同時安?

條女好想係新屋安浴室寶,而舊屋無。
而抽氣扇家陣都係沖完涼開幾分鐘,以免抽到渠氣
用緊草津舊款
KDK 定草津都好, 買大機, 買有雙motor 果啲款先夠暖同埋夠抽
我琴晚研究三菱草津kdk既抽氣
就咁睇數據
三菱抽得最勁 暖都好似最勁 其次kdk
之後先到草津
但我唔識睇唔知岩唔岩
搞到我依家想轉買三菱
但我琴晚研究三菱草津kdk既抽氣
就咁睇數據
三菱抽得最勁 暖都好似最勁 其次kdk
之後先到草津
但我唔識睇唔知岩唔岩
搞到我依家想轉買三菱
其實點睇?
一定Kdk

利申 工程師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞