國際線下一站:2022台灣地方選舉 + 報答支持香港ge人。

24 回覆
8 Like 16 Dislike
香港暫時無得打,但我地可以嘗試報答台灣人支持香港。
二來如果國民黨大敗,亦未嘗唔係還擊中共勢力擴張ge好事。(同埋柯文哲亦係對中共D仆街野視而不見)

但依家民進黨其實有D危,無左香港反送中紅利,唔係贏好多,藍白整合ge話,民進黨可能輸。

https://www.chinatimes.com/realtimenews/20210901005030-260407?chdtv
//台灣民意基金會日前公布的政黨支持度民調顯示,各政黨支持率依序為民進黨27.8%、國民黨20.2%、民眾黨10.3%。//

距離2022台灣地方選舉仲有一年多D,如果可以,我地應該開始用網絡戰拉低國民黨同民眾黨。如果唔熟台灣本地議題,咁可以主打藍白同中共關係緊密,第三次國共合作,中共阻台取得疫苗而藍白兩邊唔出聲等等。

有PTT/Dcard就去PTT/Dcard,否則去維基百科記低『藍白紅』啲仆街嘢都得。
時力?唔好講笑啦
依家亦唔會有真KMT俾你投
真KMT人依家係被打成綠營嘅人㗎
于北辰 佢就嚟畀人踢

Btw 干涉人哋內政做乜
基進係民進黨則翼嚟
望到張亞中咁多票都知咩事啦
3q水餃罷免單野而家點
應該過啦,條友打嘴炮打到後生都唔滿意
除非佢十日前忽然大打香港牌
好的,塔綠班
自己問下台灣手足民進黨點出賣香港手足啦
香港暫時無得打? 仲FF
塔利ben
出賣你就唔幫嗰5個啦
雙方先啱啱開始動員 真係好難講 不過顏陳都係兩舊屎
真,想睇佢公開咁講依啲香港人係非法入境
要送返香港
兩害取其輕,就算唔幫民進黨,都要令親中派慘敗。
咪害人啦
呢啲明顯係五毛 尤其第二個
根本得香港人認為english撐港
全台灣都笑佢得把口 係連登仔唔承認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞