懇請Admin幫忙DEL POST

8 回覆
2 Like 6 Dislike
申請Admin刪post,兩年前我只是係想借用李嘉誠先生的說話,說服更多人唔好太衝動,因為已經有香港上流人士表態,相信政府會收回送中條例。

當初我喺網上收到風,有人想製造港版六四,所以本人估計佢哋想設定一個2019年冇辦法完成嘅政治目標,加上中共係由美國一些有地位的人資助建立,明白到中國同美國嘅關係,唔希望太多香港人進入一個危險嘅境地,更不希望更多香港人因為不了解中美背後的權力架構,而犧牲自己的前途/犧牲性命,

當其時發覺一些討論區,由佢地地討論中發現唔少人係學生,係佢哋嘅討論睇到同佢哋嘅父母因為政治觀點導致關係唔好。有好多父母都是兩個出去工作,有一些年青人容易受到某一啲嘅觀點挾持導致同父母關係破裂,衝動上街,喺香港好多父母其實非常之辛苦,當時認為引到好多人睇,只要一個人信就救到一個人,先至打了這篇文章,我花了很長時間,每一個回覆都勸大家觀望坐等好消息不要做太多野衝動,當時群情洶湧如果本人直接叫人哋唔好出黎,就會被認為係五毛打手,所以講得比較隱晦。

一位ID #309558 巴打,不斷Post/Push本人既舊post,想製造誤會,屈本人同運動有關,所以懇請幫忙刪除帖子。

https://lih.kg/1477864
這位309558 巴打立心不良

本人發現好多搞手都係馬克思主義者,更令我相信,這是一個不正常的運動。
推動運動嘅有唔少係馬克思信徒,佢哋大多數沒有同情心,佢哋認為道德只係限制聰明人去做事,佢哋道德係冇底線,不斷咁去推一些學生出去,稍為有少少嘅不同意見,佢哋就會瘋狂打壓discredit,手段卑鄙。
喺香港好多父母其實非常之辛苦,唔少人住係細小如籠屋的家,試想想兩公婆辛苦工作,希望自己的兒女留在家中努力學習,有出人頭地的一日,但被網上一些人士政治觀點影響導致家庭破裂,兒女失蹤/沒前途/犧牲性命,多少人心碎。
連狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞