Lego 討論區(16)

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
應該出透明黑買棍, 一係出新模
好奇想問
你地多唔多人買大盒lego回家就又包保鮮紙又盛
再收埋盒lego去供奉?
我買左一定開來玩,盒唔會留只留説明書
砌完無位放咪pack 住先, 我兩盒大會爆開變埋一盒, 包住唔會咁易爆開盒

如果你屋企潮濕既話包住無咁易有水氣同埋個盒無咁易大肚

btw 收埋就唔叫供奉, 砌出黎先當係
因我剛收了盒絕版4184、4195
賣家私人收藏,全包膠未開在供奉🤦‍♂️
有位就砌啦,儲盒唔係用黎炒有咩意義
玩玩具點玩法好個人,玩盒都可以叫玩玩具
喺爆買俠買咗盒76240

我嗰盒裝貼紙、說明書嘅紙file上面個number就一張貼紙貼喺右下角

但睇啲unboxing片就print咗喺中間

係咪我諗多咗
我隻AT AT官網買都係貼紙貼喺右下角
thx 巴打
https://www.youtube.com/watch?v=u4e5Zt5-hOQ

https://youtu.be/_j-w6E2y3ZY

專登睇返啲unbox 片,外國係印中間,台灣果啲就貼紙貼右下角
已經拆咗隻the black pearl
一晚已完成左8成
唔夠喉
要check 返個出產地係咪一樣先
買定啲blue tile 砌埋個海
咁多位師兄 想請問下邊度會有得買star war嘅minifigure mystery pack?
Lego 冇出過Star Wars 嘅Minifig mystery pack
上youtube見到以為有
如果你想搵Lego 冇出過嘅Clone 可以試吓買custom printing
個人推薦Clone Army Custom
我現在最想擁有 flying dutchman
IDEAL fail 左 LoL
自己執件砌
我見外國有好多偉大的MOC設計
而大陸就有架量產品荷蘭人
但是老翻誰的作品?
還是大陸廠自己設計再制成?
你覺得大陸會原創?
網上邊好多moc 作品,大陸都係抄果d

有個我印象好深刻既係jerac 既razor crest,因為我都準備砌,睇左好多片,睇睇下發覺有大陸版

原作者都屌整左成年咁就比人抄左佢
ideas D 入圍作品但無贏到都俾大陸偷左黎做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞