face ID 故障問題

30 回覆
0 Like 0 Dislike
顯示為原深感測相機問題,
請問有無人試過?
Xs 已過保養,
係咪一定要換零件?
apple 整貴唔貴?

thx 解答
用密碼登入咪唔駛整
貴到仆街。因為無得整 係比錢換過部
通常係跌壞,有得整 但貴 $800,舊機值唔值自己諗
之前壞faceid 係成個Mon換,收換Mon價
岩岩幫條女upgrade, 本身係無事,
唔知有無關係
而家我自己捉蟲,約左apple睇
屌⋯⋯
https://ipsw.me/
試下downgrade返14.8 睇下會唔會好返?
https://ipsw.me/
排除法
downgrade ios 14.8 ,如果正常返 即係ios15有問題
我都係
前幾日無端端壞左
原本14.7 , up 左14.8都仲係咁
本身都好地地,輕輕跌左一下就出事
垃圾face id
利伸 xr
Lm
我部xs係唔知點解前置鏡頭入塵搞到 faceid唔諗人
成日聽到faceID壞的都係xs
我聽到face id壞都係 iPhone X m額入水
Ipx 顯示屏touch有問題
結果有年個個換Mon
update 返:

去apple 睇完,話係硬件問題,
但無論有無warranty,都可以出4300,
換部新既Xs

咁返去都驚唔知仲有咩壞,
拿拿臨icloud backup多次 ,(本身200G plan)
再隔多一晚,頂佢個肺,
死埋機,不停自動reboot出apple icon

條女勒令我,今日務入要撲到13 pro,
(要搵到邊間鋪有者,佢自己出錢)
好彩行過蘇某間蘇寧,有wor !
256G 齊色,但要9999 (送magsafe)
magsafe值300,者係俾佢食400,算9數,
條女ok, 順利買到

完~
唔使打咁大段嘢 得啦 明白晒 so0打手
我已經無講邊區邊間……
是但啦,諗住update返者,
反正問題已解決
舊機變磚?開唔開得番機
我條女部xs max跌落地入水
死機前話face ID 壞
而家無限loop白蘋果開唔到機
情況一樣咁。
而家開唔到機,諗緊點洗機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞