杜汶澤心臟出咗事,以後唔可以做劇烈運動

160 回覆
1130 Like 20 Dislike
笑你老母生雞仔咩
我都有心肌橋 LAD中遠段淺層心肌橋 經常會刺痛 麻痹痛 有時會少少壓住痛 (以上3種痛唔知係咪心肌橋引起嘅) 反正就反反覆覆進出醫院 最後連心導管都做埋
而家有冇事?好似黃種人同黑人有一半人都有心肌橋
唔痛的話我同正常人基本無分別 一痛就完全謝晒 會開始緊張同恐慌 基本上每日都好驚會發作 活在恐懼當中
要做既檢查都做晒 完全唔知可以點 而家淨係靠食藥降低心率(metoprolol)同心肌細胞代謝(V字頭個隻)減低耗氧量 真心希望可以完全無事 呢個病喺今年5月份發現 前一個月即係4月份都曾經因為心口唔舒服而做過檢查 心電圖提示心肌缺血 心臟酵素則為正常 以為唔係咩大問題所以無理到⋯⋯

到5月份某一日突然全身麻痹 呼吸困難 心悸 當下以為自己中風 因此即刻入醫院以及做晒各種檢查(抽咗無數枝血,X-RAY,心臟超聲波,心臟&冠狀動脈螺旋CT,心導管,48小時心電圖,24小時血壓)後尾先發現有心肌橋

27歲 因為呢個病成功戒咗煙 希望各位唔好屌我死煙鏟唔好咒屋企人 仲食緊煙既你地 希望你地真係要戒煙 /慢慢減量 身體真係好重要 無事個陣係食得好過癮 到有事個陣後悔都黎唔切 做一啲對自己身體有好處的事

因為 活着是一件極之珍貴的事
台灣誤診唔出奇,最好check多幾次,要醫都唔好喺台灣醫。
你咁樣驚法,攪到驚恐症都唔出奇。放鬆d,做下運動。
未結婚之前佢已經係咁架啦
唔係個個女人都接受唔到呢樣嘢
台妹係好易搞到心臟有事
巴打平時既靜止心跳係幾多到?有冇做運動?
佢都有今日,平時串柒柒得罪人多稱呼人少
靜止65-90左右 但稍為郁一郁心跳就過百
運動都好少做 最多散下步
應該做下運動。點都有幫助既。
唔做運動 三高既話一樣收皮
都係 但點都會有個心理壓力,做運動時就住就住
人最緊要有事
咩戲
豪情3d嘛
咁多人未睇過
冇得推車
老婆放心晒
咁仲玩唔玩得爆炸糖
言論警察
夾硬抽老燒水
你做乜撚呀 on9 仔
咁撚野邏輯嚟 減咗肥唔會有病?
呢D帖唔可以留言?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞