澳門回港易同來港易氣泡爆破

25 回覆
23 Like 0 Dislike
政府暫停從澳門入境香港人士免檢疫安排
​ 政府今日(九月二十五日)公布,因應澳門疫情的最新情況,自九月二十五日晚上十時起,所有從澳門入境香港的人士,將暫時不能通過「回港易」計劃或「來港易」計劃在入境香港後獲豁免強制檢疫安排。

根據有關安排,在抵港當天或之前14天曾逗留在澳門的人士,在抵港後將不會獲得豁免強制檢疫。如相關抵港人士未完成接種疫苗,必須進行14天家居強制檢疫;而已完成接種疫苗人士,則須進行7天家居強制檢疫。所有從澳門抵港人士均須按既定要求在指定時間進行檢測。有關從澳門抵港人士的檢疫及檢測要求的詳情,可參閱政府2019冠狀病毒病專題網站: www.coronavirus.gov.hk/chi/inbound-travel.html#quarantinemeasures1

政府發言人說︰「上述安排於九月二十五日晚上十時起生效,即使在此前已通過『回港易』計劃或『來港易』計劃預約名額入境香港的人士,亦不會獲豁免強制檢疫。政府會向已在上述兩個計劃下預約名額入境香港而受影響的人士發出手機短訊,通知他們有關的最新安排。」

香港特區政府會繼續與澳門當局就兩地疫情防控措施保持緊密溝通和聯繫。
搞親都爆
痴鳩線,得一兩單就停,咁香港以後唔駛出境入境啦
林鄭 : 今次仲唔威番次DLLM
唔係咩叫鎖港
港共呢舖真係講得出做得到
林奠今次吊打賀一誠
上次有一單都只係全個澳門檢測
今次直接bam澳門人
個名改得好好。
柒婆:點解澳門爆香港唔爆,因為特首唔同
微辣班友
有3個過左黎啦
我都唔明 點解 大陸 澳門人 黎香港 唔洗隔離
但 香港人 去佢地到 就要隔離
香港 零確診 幾個月 佢地枕住有確診 都可以放人黎
低能
下馬威
香港都唔開台灣關啦
啲分隔好似歌詞
其實香港台灣澳門中國唔係屬於一個中國咩?
點解要過關唔比大家自出自入?

想搞台獨港獨?
難怪澳門人咁憎香港
次次啲嘢都要自己單方面咁做唔同人哋協商
政府發言人 說你老母 你究竟係邊個
澳門政府癲撚左
有一兩單全民強檢
要趕住十 一含支那撚呀嘛
經濟泡沫爆破
上次仲要3日內測60萬人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞