四季悅串燒放題!食到個個都免費走咁滯!

429 回覆
2116 Like 73 Dislike
話說琴晚去咗九龍灣間四季悅,間野真係超級唔掂,話串燒放題但咩都冇得食,好多枱都係嬲住咁樣走。

由於係零食物語就可以攞到$100 coupon,所以個個都係攞住coupon去食,第一次walk in話full晒,第二次去都係話full所以我地就直接book,間野full到打唔到電話去book,而openrice又見唔到差成💩咁嘅評語,原價$298減完coupon再加一嘅價錢,覺得可以一試。

去到琴晚我地7:45入坐,等咗大約20分鐘開始黎頭盤同刺身,因為食之前心情好都仲未覺得有咩,頭盤嘅炸雞已經唔凍又唔脆,但因為好肚餓所以食晒,諗住頭盤先係咁姐,點知之後黎料~

我地坐到大約8:45pm,除咗頭先講野食物外,只係黎咗一串炸雞皮,由於我地驚浪費食物,所以諗住每樣叫一份試下味,但開始覺得唔對路,就再order咗幾樣,當時已經冇晒西冷同唔記得咩……嗰陣已經覺得食放題都可以冇晒?

不過咁都算,諗住啲人開始走,佢地人手應該夠啦掛?直到9點,見到隔離枱一位阿姐叫咗個經理過去,問佢點解連主食都未到,跟住其他枱都開始有聲音,跟住個經理就即刻畀咗碟蝦嗰位女士嗰枱。

係嗰位女士叫個經理之前,我已經不停舉手想催下啲單,但係完全冇人理我。直到我見到位女士出聲,個經理即刻比野佢食,就覺得「人善被人欺」,我就開始好嬲啦!

然後我都叫另一個經理過嚟,問佢:「主食又唔嚟,串燒又冇,已經9點 ,係唔係唔使埋單?」個經理答我:「係呀,你而家都可以走。」跟住我就更加嬲,9點已經好多舖頭關左門,我出去未必一定有嘢食,加上我白白係度等咗個半鐘,而家先叫我走?!我啲time cost點算?你冇嘢食又叫我入去坐?!

跟住我問佢啲嘢幾時到,佢話即刻跟。好啦,所謂嘅跟就係~有個阿姐求其俾咗啲粟米雞腎我哋,但係我哋完全冇叫過,阿姐話:「而家睇唔到單㗎啦,比住啲你哋食先啦」。我見到另一枱係咁食粟米食飽,跟住見到另一台有烏冬食(原本應該係唔包烏冬),跟住我哋都大叫要咗兩碗,諗住起碼烏冬可以飽下肚再等。

等多一陣,跟餐嘅龍蝦湯終於到,但完全貨不對辦,寫就寫酥皮龍蝦湯,但係嚟到只係好似普通餐湯咁!

然後見到最開頭嘈個經理嘅阿姐嗰枱走,走嘅時候話收咗佢哋每人$80,因為佢哋又叫啤酒同汽水,係要額外加錢嘅。不過講真,咁嘅服務同浪費時間,免費再送汽水啤酒我覺得都唔過分,補償返時間損失同餓都傻嘅感覺都好合理姐……

不過我男朋友就覺得我哋每人比番$100,我話俾$50都多咗,而我男朋友咁好人令我更加覺得嬲,明明我哋俾人蝦緊,應該要有補償,如果佢哋根本做唔到,就唔應該接我哋呢啲客。

過咗一陣,有一張枱都走咗,佢同我哋講冇收佢哋錢。然後個經理又攞咗一碟魚過嚟,但係超級難食,應該係解解凍夠,勁大浸雪味,食咗一啖已經唔想再食。然後又攞咗一串唔知咩嘅肉過嚟,話好食,但係一咬落去成口油,個肚勁唔舒服,就開始忍唔住覺得要走。

跟住我就話埋單,問佢點樣計錢。原本諗住佢收我哋一個人$100以內都算數,但其實真係覺得免費都補償唔到,點知佢話計完優惠收我哋$300 ,即時嘅反應就係問佢「收咁貴」?我哋個set包嘅煮物冇黎到,叫嘅串燒全部都冇,仲話係串燒放題,如果我用$300出去食嘢,已經可以食到好好食嘅嘢。

跟住個經理就話一係你哋而家走,唔收你哋錢。我原本都有1秒諗緊俾返少少錢,但係個經理嘅態度真係好差,佢就話「係呀,你哋而家可以走㗎啦」。雖然佢係咁俾人嘈,可能心情都唔好,但係錯不在我哋客人,點解好似要受佢哋氣咁?

原本見四季悅喺金鐘有間分店,都收得唔平,諗住佢哋因為喺九龍灣咁格攝嘅位置開咗分店,所以想做promotion就整啲咁嘅優惠。我唔知道係琴晚咁差,定係每一晚都係咁差,個位已經正常人唔會行過去,再加埋啲咁嘅服務同食物質素,真係唔會有回頭客。同埋我估係呢一個位開得,去嘅通常都係九龍灣居民,所以真係祝福佢哋。
希望唔好再有人中伏,真係食到一肚氣,得不償失
ching係咪中過伏?
好撚彩無去食
我牙媽都係唔知邊度拎咗2張四季悅優惠卷
見今個月過期
仲諗住帶牙媽去食
係嘅咩?真係未試過咁嘅放題……但其實最後好多人都免費走,但廚房出垃圾都有出嘢,唔係仲蝕?仲要得罪咁多人
openrice睇評語已經搞笑
似係廚房佬玩野
on9
藍 抵
頂 我都係阿媽畀我所以去咗
「係呀,你哋而家可以走㗎啦」

痴撚線公司
見到有位大叔走去睇廚房係咪做緊嘢
但其實我都覺得廚房好休閒
你條仔真係廢柴黎, 一定要白頭到老呀唔好放出黎害人
上個月有日見近近地走左去食, d服務無咁差可能個晚無乜人食. 但係唔值298囉
你條撚樣返大陸食算啦
講真,九龍灣自助餐真係好多伏
食過間片皮鴨自助餐
個師傅片片下累得劑發嬲走咗去
成堆人望住十幾隻未片既鴨又無得食
藍架, 四洲集團既
金鐘係咪遠東銀行中心果間?
唔係話ok架咩
Lunch收過一舊水架喎
間野都開左好耐
中伏一律建議報海關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞