(黑暗)有冇人覺得捉 寵物小精靈 其實喺非法禁錮

269 回覆
4404 Like 56 Dislike
如題。

本身小精靈喺野外自由自在咁生活,有朋友親人。

但冇啦啦俾D訓練員強制進行戰鬥,唔夠打俾人打到就死就要俾人收服(禁錮)

之後仲要強制勞動,同其它小精靈對戰,打場館,搬搬抬抬。

要死都好難,一失去知覺就俾人收返黎,之後再恢復體力重複再戰。

所以身為一隻小精靈喺好慘.
同意
不同意
火箭兵團就係想解放佢哋
點知比小智呢班小粉紅阻9住晒

Btw正義係由勝利者書寫
一開始 比卡超 嘗試過反抗
可惜都喺唔成功。
有人話比卡超之後都同小智好friend,其實可能喺患咗“斯德哥爾摩綜合症”

《斯德哥爾摩症候群,係種心理病,指人質對綁架自己嘅匪徒產生同情,甚至認同對方嘅諗法,企喺佢嗰邊。》

所以先一直留喺佢身邊。
直頭係,火箭兵團睇唔過眼想出頭,俾左膠抹黑
咁大隻嘢可以封入精靈球

幾十公斤可以企上膊頭

仲有人要用現實法律去理解一套動漫,唔覺得好笑囉
冇錯,火箭兵團其實正義之師
正正喺寵物小精靈世界入面好似冇法律可言, 所以先話個世界好黑暗
啱啊樓主

不過Pokemon世界有D寵係捉唔到加野生(神獸/幻獸個D)
同埋有出過game係唔捉既(有隻保育員同上面隻影相)

利申:Pokemon die hard fan
隨時俾D壞主人拋棄。好似小火龍咁

有部分可以食喎,咁果D點先,仲慘過比人捉黎養
好似你咁 俾你老母拋棄
做得多衰嘢咪要借保育為名嚟粉飾太平

不嬲好黑暗

大隻牛歡喜
好大對比,朋友vs 奴棣
PKM世界都有好多人既,有好人有壞人
係睇佢故事寫邊班人同角度
所以樓上有巴打先話火箭兵團三人組(動畫版)同小智比,其實都可以係好人
呢套野一出我已覺on9,打係隻比卡超打,練又唔係男主練,都唔知男主做咩係到扮熱血

不過一咁講實俾d 人話我破壞佢地童年
咁你點睇隔離動畫隻大門大獸?
仲有好多地方洗農村,好落後。 唔排除有人捉D小精靈做性奴,

或者好似戀童Joe咁捉返黎禁室培慾
起碼真心對喵喵怪喺朋友/人咁對待
好多人話鍾意沙奈朵
台灣有篇潮文就係講水伊貝係最好
其實我都覺得好多時武藏同小次郎當喵喵怪喺人唔係精靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞