有無人可以分享最長急症室等過幾耐?

21 回覆
1 Like 6 Dislike
有無人試過睇急症等到唔耐煩走人?
今日係急症室見人等足6個鐘,唔好話醫生都未見
前面D籌先郁得幾個
有人等到唔耐煩一係就猛咁問職員要等幾耐
一係就發爛詐搵職員鬧下
都見唔到醫生睇症,大部分時間去左搶救
大家覺得急症室負荷咁大
係人手短缺問題、濫用問題定制度安排上問題(例如急症室醫生同時要兼顧睇街症同搶救危急病人)?
去大嶼山
32日
我自己都親身經歷過等左幾粒鐘但前面D籌先郁得幾個,明眼人一睇就知點解,d 護士吹水多過做,但醫院永遠只會叫人唔好濫用資源。
2粒鐘內見到醫生又點?見完醫生等做抽血同檢查等左12粒鍾,檢查晒再等見醫生又要再等5個鐘,然後再見完醫生又再等住院床位又再等成10粒鐘。香港醫療真係世界級垃圾
有次咬親條脷 流血不止
等撚左成5個鐘 晏晝12點等到5點
環顧四週 個個唔係包住個頭就托住隻手 我就掩撚住條脷 尷尬到唔係好敢望人
你唔好on9啦
入面幾個R房你撚知咩
可以快啲嘅都盡快踢你走啦
你估係咁比人嘈等得耐好撚爽咩
咁你係咪焗住要吞血
我5點等到8點幾
到我見醫生隔離個阿姐問我點解咁快
佢11點等到而家都未有得睇
最尾住左兩星期醫院
你去 book街症應該仲快
前排入過去…好多人等

我睇完加拎藥 成程一個鐘多d

入得去當然急…係好多仆街當街症咁用
做乜鳩 護士做到乜 都係要等醫生睇你
阿姐11點等到8點幾都成9個鐘
未病死都餓死
又唔敢行開食野
記錯
佢12點到 叫緊十一點人
不過都8個幾鐘
因為有私家夜診又唔睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞