國安處:賢學思政曾呼籲勿用安心出行、發布危害國安言論 串謀煽動顛覆國家政權

29 回覆
1 Like 28 Dislike
【Now新聞台】警方國安處拘捕賢學思政三名成員,涉嫌違反港區國安法,串謀煽動顛覆國家政權,警方指他們曾經呼籲勿使用安心出行,及多番發布危及國家安全的言論。

警方國安處高級警司李桂華:「在疫情初期,他們呼籲大眾不要使用安心出行,如要填寫資料都要寫假信息,用來破壞這個制度,他又說光復香港、時代革命不是口號,是一個民族信念,另外他說下一場抗爭可能是一個戰爭、可能是一革命,所以要裝備好心態和技能,亦建議去習武。」
[url]https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=450503[/url]
第日連幾點屙屎都要國安管埋?
疫情初期 林鄭叫人唔好戴口罩 啲官員帶咗都會叫佢除翻
連登大把人講過拉得
同埋疫情初期有撚安心出行? 今年先有咋喎
痴撚線
有得兜, 話留比市民用就OK
舉報分裂国家組織, 利用康文署羽毛球場黃牛飛收買人心;
以武術組織包裝, 實質上是煽動市民習武抗暴政;
組織24人聚集活動, 無視限聚令, 非法集結
https://facebook.com/SuperSportsAssociation/
好煩,究竟呢班友成日搏表現,係自己尻衝定真係大陸落指令叫佢地做

公仔書又話衰
叫人唔好用尻行又衰

究竟點先會香港點先唔會衰按摩法
官員唔戴都係危害国家安全啦
官員出咗事點算?
覺得佢地自己自作主張啦
大陸都冇咁極端
似鳩衝多
知道個二件蛋散,做到司長局長,個個即刻尻嚟
收皮啦 大導演
四個從而論即可危害國家安全
安心全行得香港用
但關國安事?
我好撚驚
作得就作
疫情初期撚有国安法咩
咁你又俾人揀

香港人身份是原罪
自稱香港人等於觸犯國安法
無論自己係香港人,還是祖宗係香港人都一樣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞