《男排女將》原型「力臻排球隊」 遭排球總會解除資格

87 回覆
262 Like 5 Dislike
ViuTV 電視劇《男排女將》中「力圖」排球隊的原型球隊「力臻排球會」,昨晚突在社交平台表示,今年 5 月遭香港排球總會現屆董事局解除正式會員資格,對此表示堅決反對。「力臻」又在社交平台道:「多支球隊一直默默耕耘,為本地排球努力付出,卻得不到丁點資源。究竟...資源操控在誰手中?奧運熱潮過去,你還支持運動員嗎?本地運動員面對的不公平,你還會正視嗎?」

https://www.thestandnews.com/sport/男排女將原型力臻排球隊-遭排球總會解除資格-斥總會無交代理據
究竟...資源操控在誰手中?

香港奧委會 / 香港運動 / 香港運動員 = 垃圾

我話既
無理由無啦啦取消資格?唔會有咁嘅事啦,只有嘅係理由「講唔出口」
你就垃圾cctoy
無緣無故就咁踢??
證明套劇冇寫錯
不嬲都黑暗
未世之旅
仆街魯sir
我當初剩係諗到,香港人工太低係老闆無良
我當初剩係諗到,我學校嘅老師一個教幾科係校方唔識協調
我當初剩係諗到,香港土地唔夠係地產商霸權
我當初剩係諗到,咁多大媽喺下面嘈端巴閉跳舞係佢哋自私
我當初剩係諗到,咁多人一篋二篋喺條街碌嚟碌去係佢哋賤格

後來我先發現,原來一切嘅根源都係共產黨所為
似明面唔講得
咩原因 今次就真係心照啦
運動員咁易凝聚人心
#本地體育
ViuTV 電視劇《男排女將》力圖排球隊的現實藍本力臻,周六(18日)跟仁濟、青龍、葵青女排及ALPS SPORTS ASSOCIATION分別在社交網站發表聲明,指香港排球總會收到其他會員對其正式資格的質疑及投訴,並於未有提供合理理由及依據下,通知解除正式會員資格。幾支球隊力臻均表示反對,要求排總董事局作出公開交代。

https://www.facebook.com/110979377927236/posts/133453592346481/?d=n
tui
衝出黎奶共產黨
Push
要同套劇一樣另外自己搞聯賽
但係用咩理由取消佢地資格
女隊葵青前幾年代表香港打亞俱杯又係被踢走
做運動洗乜一定要入排球總會喎
其實呢

排總屬會入面 好多都已經名存實亡 得返1/4 係有參加比賽
其他舊球會為左可以 優先拎場 去貪炒場筆錢 就出大技 踢走d新球會囉 咁舊球會又多左機會拎場
最近d 場 炒貴左一兩倍就係因為咁解

最近又取消 公開賽, 係無比賽打既情況下,有屬會用 優先場 去收錢 自己搞 一d 小型比賽囉

香港係咁架啦 無icac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞