[偏遠地區上車盤]深井浪翠園

144 回覆
10 Like 17 Dislike
抽唔到wetland唯有再睇d上車盤
睇谷德昭個無明火見浪翠幾吸引
應該4期低層睇會所同海景
有冇各位巴打係果邊住比D意見

浪翠都差唔多30年樓齡
有冇話大概幾時大維修呢

另外會所設施請問齊唔齊,
會所收費管理費大概係點?
包唔包火險呢?
97樓災著名火棒
樓主咩年紀同有無車? 住左入去預左換樓難度高
都80後, 冇車
見近期成交都多但係咪虛火黎
冇車就唔好揀4期。

3期交通好過4期!
入去睇樓4期其實幾新幾靚但真係好鬼遠
隔離豪景又乜都冇
但一期又比較舊
二期唔係上車盤
三期好似好好多

想問下每期係咪只可以入自己個會所?
咁當然啦,住客證有寫明第幾期架!!!

理論上,你唔係住客/訪客,都唔應該俾你入屋苑範圍。

3期交通冇得輸,多兩條巴士線同一條小巴線。

就算放假行落深井食嘢都唔算遠!

4期都要坐小巴出去!
唔好呀,碧提啦係都
浪翠5-6球
碧提7球
無車千祈唔好住浪翠34,附近乜柒都無,一定會後悔
就算12期都要行百幾級落山買野,係每日喎

Budget有限寧願揀豪景,起碼我肚餓去樓下有fusion買杯面薯片
Budget鬆動就買翻碧瑅果堆啦

利申住緊,環境好,鄰居都唔錯,覺得始終揀得呢到都係比較鍾意輕鬆節奏嘅人
希望幫到你
三期冇得輸
Thank bro
2,3,4應該唔考慮了
一期好似間隔大D
雖然上山辛苦d但大不了搭234A/B返去
落山試過真係一分鐘到碼頭

想問下買果邊有冇d咩要留意?
殘殘舊舊感覺好似就黎大維修
你依家唔買碧堤下年變8球
過青龍頭啦
近幾年都跑嬴大市,又近明日大嶼,應該有上升空間
住左4期年鳩幾 車都賣左半年 樓下就有巴士30min出上環 / 小巴15min出荃灣 唔明點解講到一定要有車先住得
80後你預唔預換樓先,將來會換既,入面就會同你同一時間好多人放,d價會極差
深井樓都有人要樓爆不遠
未上車仲十五十六緊
其實就算長住都幾舒服(人口密度低)
但始終配套唔係咁理想

不過話遠既朋友
深井出市區應該點都快過天水圍洪水橋兆康果邊掛
因為Wetland咁僻咁貴都1Q清
比較之下先想做選擇
明信片級既海景轉手實沒問題
新樓新區同舊樓舊區唔可以直接比較啦,新區d人會預期好似康城,荃灣西,yoho果d 咁幾年幾一倍。舊區舊樓就通常位置,交通會好d ,不過管理,維修,又係大問題。

如果唔貪會大升,或者睇共產之後d 樓無得再升既話,一定係先爽左先,反而自住自己嘆到靚景。但如果想換樓,最好諗一個自己接受到但有大d升值潛力既區啦。
果區依架都已經算係平買啦

點解你仲要驚?

你唔通想有一個地方可以平買貴賣?

唔好傻啦

自住就睇自己同屋企人意見同需要啦

上黎問你都係想知投資價值姐
有FD住過 好似有飛機噪音問題
蟹貨樂園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞