iPhone 13pro 買128GB定256GB?

47 回覆
36 Like 158 Dislike
一直用緊2TB ICloud
如果買128GB應該都有40GB剩
但既然買pro又唔買256GB用下ProRes又好似好on9

利申唔係拍開片 求意見

128GB
256GB
ProRes冇用咪冇用
256GB影ProRes點會夠用?要影點都上1TB啦

4K解像度ProRes 422 HQ,影30分鐘ProRes要1TB喎

marketing玩離地賣點,冇話對大眾實用
你過舊相過新phone 都冇咗7/80 GB啦
2TB cloud x2
會買128

而家pro max都係128 都好夠用
計錯冇咁多
ProRes 422 is around 225 GB/hour
ProRes 4444 is around 500 GB/hour
屌 等我仲咁天真以為256GB都夠玩
你岩 但次次買256都剩一大半空間又好似好蝕
但係越多容量,速度越快
慳返$800 買moon貼、case啦
我依家256剩係用左90左右
如果之後買128唔知可以捱幾耐 平時down太多垃圾game同影太多相喇
仲諗乜
影相唔係上晒cloud?
真?
係,好似ssd原理一樣
128gb 夠啦,如果有64買更好,你睇下我越用越多空間🤪

得果128
比你用夠2TB
次次睇番D片又要串流下載一次 仲慢撚過睇UTUBE
我一年一換 所以買128 對影相冇咩要求 遲下想玩Prores嘅話會jailbreak解apple鎖個功能
用咗一年完全唔覺喎
冇睇發報會?用5G
可用空間仲多過本身容量
昨晚去銅鑼灣問天才,佢地話可能iCloud唔夠容量,跟住我俾佢睇用緊2tb cloud,天才都解釋唔到

利申:已訂1tb 13pro,擔心backup cloud 有事換唔返D data😞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞