好多人妄想恆大爆煲,樓價就會跌~~~

49 回覆
63 Like 14 Dislike
咪痴線啦毒撚即係有一個女神因為派帽派得多比人殺左,其他女神就會揀毒撚做男朋友
其實恆大爆唔爆,香港樓價都會冧
韓總做咩9月低調咗咁多
時晨到
點會煲,解決出黎搞事示威班支畜,無人出黎追債,幾多萬億都唔使還,爆條春咩
你個比喻睇到搲哂頭
老老實實,香港地產商對住支共可以有幾硬淨?
韓蛇早晨
香港政府第2收入靠賣地
稅收方面
連登仔成日講白交嘅薪俸稅根本九牛一毛
銀行借款8成以上係房貸

香港嘅行業係得金融同地產
再之後已經係醫療基建

唔係唔郁得
大陸同港府自己要自己計
所謂賣地收入
大加差餉已經夠做

做咩返黎房屋台,去返cctoy
殘酷現實;女神就算年老色亦不會張就搵毒撚埋單。
姣婆守唔到寡
咁你點比喻?
樓價斬一半咪重多人買。收多左稅添阿
政府點解要咁做
同埋要加幾多先夠做
成日講係香港政府怕得罪地產商所以樓市唔會死,重點係而家出手既係中央,中央講一句,成個賭業界即刻收皮,佢要打壓網遊新科技,又係一句搞掂,香港班地產商係中央眼中根本冇話語權,要收你皮有你難?

呢排見到大陸頻頻出手,加上連登日日吹奏樓市,我就知香港樓市唔會捱得好耐,終有一跌
你以為啦
香港樓價係會向下, 但幅度好細, 減幾個%, D人就狗衝入場, 個底咁撚鐵, 點冧, 你睇住黎, 日後通番關, 港樓又會一輪升市. 無他, 內地打房只住不賣已經成為政策, 內房好難再炒起, 所以資金一定流向香港樓市
我樂觀D,會買賣兩閒,跌就未會
14300000000/3380000
每個物業都係比多4萬幾差餉之麻,夠做
連登仔又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞