有冇人為防汗臭會剃腋毛

309 回覆
245 Like 18 Dislike
唔知有幾多人信咗篇潮文唔理屎眼
其實屎眼毛先最應該處理
就算唔理腋毛鳩毛都一定要trim屎眼毛
否則抆屎都抆唔乾淨,呢個係衞生問題嚟
買把呢種剃毛剷,有埋頭刨鼻毛都係兩舊幾水
點處理先係最好
成個post好大陣汗臭味

你d汗臭,就算你睫毛對落1條毛都無都係臭架啦,食返清淡d飲多d水啦
我幫你用較剪剪啦
買剃毛剷剷短佢
驚痕/整損就唔好剷咁短
肥仔一名
夏天易出汗
加拿大有味
剪短有改善
電鏟鏟短,輕鬆冇味
唔好用剃刀剃,愈剃愈粗
有咩電鏟好用?
Philips?
我試過徒手炆, 之後炆到成條J都係血
成個袋同菊花都係毛
做wax會唔會痛到抽筋
唔知呀
但係好似好多正規waxing studio唔做男人呢啲
諗住遲啲laser脫撚毛邊位同屎眼毛
自己trim真係trim到頸都痛
汗臭同毛有關?
請問有冇牌子 想知邊隻有效
Hktv mall隻jujy藍寶石冰點脫毛機有冇效?
英國國家衛生服務NHS有以下建議:
Do
wash your armpits, groin and feet at least twice a day with soap and dry thoroughly
shave your armpits regularly
use antiperspirants and deodorants
change and wash your clothes regularly
wear natural fabrics like cotton, wool and silk
wear antibacterial socks
https://www.nhs.uk/conditions/body-odour-bo/
蜜蠟痛到仆街
是但一個大牌子都得,都係用接近最短去鏟
兩三百蚊就有,最緊philips
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞