Bitcoin / Crypto 集中討論區 (323) 呂奉先 可否留個言

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
終於回本
切記要妥善保管seed phrase,絕對唔好交比任何人
有seed phrase/private key 意味住有你wallet全面控制權

最近多咗釣魚攻擊,Twitter Chainlink community有幾個人portfolio歸零

https://twitter.com/Don_ChainLink/status/1438263211372040197

想強調一下任何情況都唔好俾seed phrase任何網站,可疑airdrop唔好急住claim,亂俾smart contract permission可以抽乾你成個wallet
A字頭
A字頭只有一個,那就是avax
冇頂未?
破埋65先啦
Ftm穿曬 快撚d
long squeeze
avax咁生性既
正路hardware wallet 更新時係會驗證個更新檔係咪合格

好難透過呢種方式攻擊
而家好似唔好亂buy the dip??
之前好似話49000 係阻力 雖然未到
但係好似話大d既tf會再整個低浪??

lm 9up
幾錢再入好
仲入? short啦
1.26-1.28
46000附近先啦
條友中釣魚攻擊俾咗seed phrase假網站
所以crypto知識好重要同埋無時無刻要好小心
自己睇46700 就買d 做反彈
之後473 就收手咁樣
津巴又財自
如果玩開NFT既DC應該成日會收到呢D GIVEAWAY SCAM
所以seed phase 係應該連屋企人都唔知係咩嚟
咁先安全
我啲 sol 響幣安到stake 緊,昨晚諗住贖回就放咁啲,點知贖到而家都未贖到......係咪正常.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞