進出聯合醫院11次 病漢歷10月方悉患癌 輾轉急症、泌尿、外科、骨科 發現時前列腺癌已末期

191 回覆
103 Like 10 Dislike
起碼18萬
醫院開心死
36萬可能佢簽埋收口合約
比人呃埋條命
仲係用咗幾多 囉返幾多
外國呢啲嘢起碼百萬計
公院資源較多 雖然病人都多好多
私院就…當啲員工係狗咁
有咩奇難雜症都係返公院好過
白色巨塔
有時真係明知貴都要去養和
ching係私院返工?
我fd係公院返工真係做到成隻狗咁
同埋我有買醫保去開私院
入院做手術唔洗排隊可以自己揀時間
公院真係冇得比
公立醫療水平正常係比私家好
但整體質素係私家完勝
公立太多人 搞到負荷唔到
係公立想照一照都要排幾個月
萬一有咩事排得黎照到知道出事已經遲
公立冇症狀就唔肯幫你做
私家雖然貴 但你肯比錢咩都肯幫你做
有啲病真係唔拖得
有好有唔好啦
國家安全緊要
呢d個人嘢咪拎黎講喇屌
班醫生廢庶 黑醫護,香港醫療亞洲第一,繼續比班中大港大醫科生打飛機啦
專業既
尋釁滋事, 拉得
警察叔叔我係齊藤京子, 記得頒好市民獎比我
我試過,可能我唔好彩,我覺得醫生睇症好似例行公事咁。病人係我爸爸。如果佢自己去睇公立,真係已經開始左做化療。我地之前係出面私家睇過,無論係幫我爸爸做手術ga 外科醫生,還是腫瘤科醫生都話無需要做。如果當時唔係我向醫生提出疑問。我爸爸可能已經接受緊化療。我對醫生好失望。
人哋就係咁樣諗所以唔想醫唔想賠
他在2018年9月因無法排尿,送往聯合醫院急症室。當值醫生肛門指檢時懷疑楊前列腺左葉有腫塊,並診斷患前列腺增生。

無理由咁都唔抽癌指數定個陣抽左但係正常?

檢查一定要私家做等公立真係蚊瞓,做完診症咪返公立醫囉。
A&E判左佢係前列線增大,但之後佢幾時入廠都冇人懷疑過?
……轉介至泌尿外科門診,需輪候13個月…

支那人迫爆醫療資源,醫生得閒死唔得閒病
日日hea做都唔掂 個個病人𥄫兩𥄫就算
私家見你個case咁嚴重或者麻煩都係扔返公立醫院除非你去養和
楊入住泌尿外科病房,第3日出院,轉介至泌尿外科門診,需輪候13個月

入左泌尿外科病房,自己門診跟進都要13個月?
『朝前看』
窮人真係唔好病
庸醫勁多
之前住院都見過係私院洗咗幾十萬都唔掂,轉介返公院
聯合喎
果區咁多老人家13個月應該算快
最緊要係拎到私家醫院份報告比公立醫生睇
但其實如果份報告冇事既話公立醫生都係hea住你先 叫你再返黎覆診
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞