澳門選舉爛撚到咁,但係鄺俊宇條仆街仲想年底參選

251 回覆
557 Like 64 Dislike
今時今日仲同建制派爭選,係咪個腦裝屎?
蟲蟲都俾人DQ ,佢過到都幾神奇
係有議席有糧支先啱
泛民最鍾意講守護糧支
最大鑊係明知傳統泛民選民
唔會好似以前咁出嚟投
佢都要出選+入閘
結果一定係唔夠票
然後成班保皇就可以明正言順咁話所有反對派盡失民心

所以佢無論選贏同選輸
都係為保皇加士氣

當日到底真喊定假喊
新嗰屆冇咗超區喎
連登屌開白票
一開頭咪講左而家同以前既情況係一樣 一樣係無實權 一樣係政治花瓶
如果咁樣就係你口中既投共 咁一直都係啦

不過你地聽埋d 19 黃絲kol 同你講logic都係多尻餘
咁當初辭嚟把撚?

你可以話35+不過只係海市蜃樓

但係喺對家玩到個場爛成咁你都要中個頭埋去既

同投共又有咩分別?
呢d非建制政壇花邊消息,問下人都知啦
你接觸唔到都幫唔到你
19年之後條友又做返過街老鼠
咁咪即係以訛傳訛囉
重好意思話自己係啱
"花邊消息"四隻字都出到黎
成個八婆咁
睇多啲新聞好過"花邊消息"啦
今年年尾就可以睇清楚邊個係鬼
已經無晒選既價值同意義都仲要埋去玩
尊重胡志偉諗法
傳梁翊婷、鄺俊宇及蘇逸恆另組黨代表全港黃絲聲音參選立法會
https://lih.kg/2697248
原來真係有人連登link當source
佢唔選
47子案港共告硬佢
民主黨班友肯定冇得保䆁
死局
不過我都極之反對參選
呢個就可以叫source啦
起碼都係新聞link
唔係鳩up咩人傳人
之後重要比埋連登link做source
都左19同20年
唔明點解個求真精神可以咁弱
咁上面個連登post都唔似個樓主自己寫㗎啦
所以我咪問source囉
竟然唔係自己寫順手比個source有幾難
呢個年代要引述新聞比埋source係基本啦
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/654698/%E9%84%BA%E4%BF%8A%E5%AE%87%E5%A4%A5%E6%A2%81%E7%BF%8A%E5%A9%B7%E9%96%8Byoutube-%E5%82%B3%E6%B0%91%E4%B8%BB%E9%BB%A8%E5%8F%83%E9%81%B8%E6%B4%BE%E5%8F%A6%E8%B5%B7%E7%88%90%E7%81%B6-%E6%94%BF%E5%9C%88%E9%A2%A8%E8%81%B2
呢個就可以叫source啦
起碼都係新聞link
唔係鳩up咩人傳人
之後重要比埋連登link做source
都左19同20年
唔明點解個求真精神可以咁弱
咁上面個連登post都唔似個樓主自己寫㗎啦
所以我咪問source囉
既然唔係自己寫順手比個source有幾難
呢個年代要引述新聞比埋source係基本啦
hk01咪唔post囉
唔post link咪po圖囉
比咩籍口啫
如果覺得hk01唔可信就唔會share開po啦
如果覺得可信又唔想比click rate咪cap圖囉
如果cap圖嫌煩但開po又唔嫌煩既
最低限度都加句 "hk01唔po link自己搵" 咁樣呀
當初辭係因為有兩定三個自己友比人夾硬DQ丫ma
但DQ 早係2016就有
淨係講DQ 2016年已經爛撚左啦 當年大把人叫佢地總辭唔好玩架 你地又去中左頭埋去 咁係咪姐係當年就投共啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞