扁平足跑鞋 求介紹

61 回覆
1 Like 0 Dislike
Nike structure 22 同 asics gel kayano 27
之前asics專門店有,仲打折,不過而家可能要去東涌asics outlet
試吓著luna sandals跑
本身著開mizuno inspire 同ascis kayano
偶爾著左對nike pegasus 仲掂
佢有包裹感拎黎跑好有承托力唔會痛

真係唔可以一概而論
腳夾腳自己試
我冇扁平足,著過廿四同廿五代。冇乜問題。
不過對鞋偏重同貴。如果訓練鞋黎講太多其他選擇。
38?
早幾日去過,大把K27賣,但唔係好平
我只係話打折,無話過平因為其實佢折完都仲係好貴我之前買過一對打左折都9百幾,不過如果偏平足嚴重既話我覺得值
37 托番起個弓位
原來咁爽

inspire 同kayan 太flat, 就腳型但無承托感
https://youtu.be/6dRMHjQaNRs
依個台灣youtuber都係扁平足
好多師兄負皮
28真係好差定其實只係比27冇咁好
其實想搵對可以出到街 所以應該會買全黑
但27嘅全黑好難搵
Altra? 聽講同brooks都幾好
27偏硬,28新物料+佢懶係野既3D 全掌型中底cutting,搞到隻腳凹左落去咁,個感覺自然無27咁挺身果種既明顯承托,所以普遍都覺得27好過28

其實28一樣有防傾側裝置,一樣適合扁平足,不論廿幾代都係屬於輕度矯型類,嚴重既一定要搵物理治療師做鞋墊再加足弓承托鞋
28其實都唔差,不過你問我會揀27先,不過呢d有時都好睇個人夾唔夾對鞋,建議你去門市試一試接唔接受到先
另外27我都特登買左對黑色,可惜佢個logo有白邊係美中不足,無26同28既黑色咁靚,不過著落我自己都接受到
如果真係覺得唔得既我建議你可以試下mizuno inspire 17,純粹講承托力佢唔會差過kayano 27,價錢仲平好多,不過可惜香港唔多色揀,你可以試下去d細鋪搵下,又或者試下網購,我上網都見過有全黑(連logo都黑埋個種)
巴打識d野,我都係因為中底隻腳凹左落去個感覺所以麻麻28
腳形問題係揀鞋墊喎
Altra zero drop 唔係人人岩。不過有人講過zero drop 最近似原始跑步。
睇過
開始覺得有rayma feel
對對都讚
以為講緊扁平胸添
打你老母折 大陸仔
00後小學雞咪學人上連登啦
我由80年代講到而家啦on9仔,打個9折黎未聽過?不過00後乜都唔知都唔出奇
着緊brooks adrenaline gts 21全黑
同你一樣 都係扮皮鞋番工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞