[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#72

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
冇人開post
Lm
請問 LG 27gp950 邊度仲有得原價網上訂呀?

請問27 吋 mon 有 hdmi 2.1 ,係唔係佢最好?
而家訂得黎年尾先有貨
不如等X27 P
帳面上完勝晒而家所有27/28吋4K 144
*更正係X27 S
之前冇做好功課 見又4k mon又算平就買左vg289q 但其實自己打fps game多 搞到依家打機唔係好盡興
但除左打機以外 用黎睇戲係好爽

想請教下 2k 144hz mon VG27AQ1A係咪一個好選擇

如果平時睇戲文書 2個mon睇野係咪會相差好大

書枱唔夠大唔可以同時間放哂兩個mon
2K 144HZ入門黎
2K GAMING 點排
直上4K 144啦
睇慣4K返唔到轉頭
最多打FPS SET返落2K OR 4K低效
FPS GAME畫質應該唔重要
首選PG279QM/XG27AQM/XG27AQ/XG279Q
次選27GP850/27GP83B/M27Q(賭手氣)
張卡得3070
上唔到4k 144
打FPS SET返落2K OR 4K低效
感謝師兄分享,呢部好似幾正,咁我忍多陣先
G27qc 點睇

G27F想入手 ,但睇完先知跟喇叭
唔太洗要喇叭
想問差唔多能力仲有冇咩款揀
同一般VA一樣
黑色反應該
睇黑位容易有拖影
曲MON容易爆+技嘉QC
#黑色反應慢
考慮左好耐32 4k 144 定 34 2K 21:9好
電腦,PS4/5 咩GAME都會玩 因為會玩FPS所以點都要144hz
Display Card用緊2080ti怕唔怕推唔到
得10K budget好似兩邊都唔多選擇咁,係睇中左隻34gn850 但又冇HDMI 2.1
PG32UQ爬左文又好似有問題咁
救救我
咁G24F係咪一樣伏?
有冇其他差唔多spec嘅推薦?
lm
4K Mon落 2K會唔會好矇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞