其實葵涌先係香港最垃圾返工地點

261 回覆
959 Like 43 Dislike
最強工廠區一定係荔枝角
有3大住宅區包圍
4小龍,美孚,大4喜,有能力搬去其中一度都可以20分鐘內返到
另外出街。去旺角,只係4個站,超快
曾經好多層都係liner
新都會先係返工地方, 永得利真係
九工嗰頭算係咁啦
兩餸飯好平,有間醉雞好好食
岩既
唔係兜踎公司都唔會揀荃葵青啦
lm
其實荔枝角番工算係咁
地鐵一出又係 又方便 又唔會山卡拉
又多嘢食 放工直出MK 點輸?
柴灣直接被無視
有shuttle 唔怕
呢個位煉獄黎,一之入去開會,裡面d人個個都罩著黑氣,望落去完全無精神
大連排道葵芳村後面一帶:
隔涉得黎勉強叫做可以經葵芳村行/食飯,不過都係唔就腳架啦

大連排道kc100一帶:
最近狗鐵,叫做有得天橋直到唔洗點落地,同埋附近食野個環境似返比人食少少,不過都係僧多粥少,你係呢邊已經係最幸福其實

華星街工業街:都叫做還好,後多一條街但係都可以用返KC100嗰邊D配套,再唔係你有時間行上石蘺斜踏嗰邊都可以既....

打磚砰/梨木道:shit,搭車唔方便,上落都係斜路,唔湯唔水去邊都遠

貨櫃碼頭路永得利一堆:遠,要落隧道行地底起碼5分鐘,路面環境又差

葵喜街:恭喜你,呢個真係屎中屎,我諗唔到仲有邊到差得過呢邊,食飯最近都要行返過盛芳街,d路無論係user friendly定係衛生情況都係不敢恭唯
返過觀塘,中環,太古坊,九龍站(icc),機場
最舒服方便icc
觀塘又多人又多車

終極大佬一定係機場地區日日返工好似去旅行咁遠不過相對冇市區果種壓迫感
根本就係工廠貨倉垃圾區
一直都覺得整個新都會响度格格不入
葵廣係最大乞衣集中地
邊個話架
明愛醫院嗰個位成日玩撞撞車
私樓月海灣響正窮撚公屋群正中間,一樣係貴
打份狗工都咁多要求
有料就去左中環番工
新蒲崗應該最強
你講乜嘢啊
上google map打葵涌
石象都屬葵涌
之前去過果面工廠區 又熱又遠痴撚線
何解?
嗰頭最撚閪一定係崇利中心,夾住係海濱花園同嘉里倉中間,係墳場隔離,與世隔絕咁
地鐵得藍線 搭紅線要去金鐘轉迫到仆街
係入境署附近返既話 條橋又雜又多人 成日會有人sell保險/捐錢追足一段路
lunch選擇好易要成嚿水 平啲既選擇唔多 好食既都唔多
觀塘:Hello
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞