嚴選11部最型gundam

506 回覆
122 Like 551 Dislike
卡碧呢
其實 FAZZ 更正,ZZ 衰在主角小學雞。

可惜隻模型
為咗要就變形
膝頭唔可以向後屈

perfect gundam
雪櫃先係浪漫,連邦第一部 MA。
天意咁7都排,ON9
樓豬應該仲係讀緊中二
入嚟就係想睇呢張
上面其實有解釋 天意排上榜因為古魯謝太型
做為天生殘缺嘅複制人 亦都係人類私慾下過度追求"完美"基因嘅副產品 努力爬上一堆coordinator嘅Zaft入面嘅高層 親手制裁全人類 無佢做final boss seed嘅故事無可能有咁嘅張力 就算seed d 佢死左都要不斷重播佢嘅畫面 基拉一見到傳說即刻有心理陰影
戰略級高達
真係用支炮黎掃場
00高達真係唔得部機太纎幼
引戰post
明明揀得好平衡 咩系列都有啲
uc x 3
seed x 3
00 x 2
w x 2
iron blooded x 1
嚴選 但就好似新城分豬肉獎咁玩?
反而覺得00啲機係傳統設計同seed嗰種mk味之間攞到個平衡
典解貢少人推呢部
識野既人 先會揀FA78
有無人細個睇COCO,定正文社套G-UNIT漫畫,記得當時呢部譯做巴多拉高達,但大個睇返,個名明明係HYDRA,唔叫九頭蛇都應該叫海德拉先啱啦
高達neta之上再有星戰neta,然後仲請到池田秀一同古谷徹玩埋聲優梗,邊有得輸
我意思係唔同style嘅都會揀 無引戰意思 可唔可以睇下上文下理
只不過11個位太少 至少選上嘅都係正野 通常cm都話係漏左邊啲only
我覺得係無左裙甲/改短左 露左成對腳出黎令到部機有種猛男感
冷門派系

阿寶專用Z plus

全裝甲高達MK II

講型點可以無大佬 骰仔高達
每次見到又有人鍾意同欣賞佢,我都好開心!
好多謝你地支持。 (我平時係唔用表情,但今次真係…)
「高達DX」 真係我嘅最愛!真愛!
無排名,但我個人鍾意就

Seed:
Strike
有得換裝,一換裝,成部機感覺唔同,大炮、大劍、飛翼,每個造型都好突出。但好唔鍾意perfect strike 同destiny,無左換裝嘅意義
Buster
雙槍仲可以合槍,好型
Duel
唔知點解好簡單,無特別,但我覺得好實際,所以好鍾意

G:
Shinning Gundam
Shinning Finger Sword 無得輸

Wing:
艾比安
得一把劍,但完全足夠武裝
重炮手高達
淨係得炮,真係打近戰又有把刀。

Exia, 唔需要解釋
Dynamos,都唔需要解釋
Virtue,我鍾意重炮,鍾意重防,我都鍾意爆甲,只係唔鍾意變人妖。

整多部心水 同告位巴打分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞