細佬派左去高雷, 有咩要準備?

149 回覆
23 Like 4 Dislike
驚閪咩
而家啲00後最多咪上堂係到睇下笑波子同大j
你估佢地做得岀啲乜啊
你都係叫定你細佬煲定幾集笑波子方便埋堆喇
仲要玩幾耐呀
宜家高雷唔係以前咁差啦!
雖然我地讀書都仲係好一般
但絕對唔會周圍打交囉

你個名
奔雷手文泰來
攞你命三千
高雷有咁恐怖咩
我fd十幾年前入去讀預科好正常喎
樓主中一派位?
我想問一問現在既高雷中學究竟係點?
起初我聽人講...高雷中學可謂「武術學校」
打win左去警察宿舍 打輸左就去醫院.....
而且又近五金鋪.......

但我曾經返去問一問D老師 (不是高雷的老師)
佢地話我知...其實高雷中學近五年已經變得好好...
我有個學兄係果到升中六...我陪佢去...
去到既時候...我見到果到既男生...全部都係正正常常...
我學兄說:「好既學生咪係到囉 壞既學生去晒準備劈友啦!」

曾經有個同學同我講...話佢之前有個朋友係果到讀...
話果邊D學生真係好唔得...但老師皆是一流...
亦說...:「其實你學兄升中六...中六既學生個個都係想讀書嫁啦.應該無事」
我學兄話...收佢既時候...聞說高雷收緊13~12分既人升中六
似乎中六既學生的確是一班會讀書既人.......
但....最令人擔心既..係中一至中五....總不能一輩子都躲在班房中吧...

究竟高雷係一間點既中學呀??
有無一D高雷既一份子可以坦然相告呢?
我諗高雷既朋友應該最為清楚高雷既情況。
沙田友表示潮州武館勁啲

樂道呢

樂道 都係多 mk姐 打交真係唔多有最多都係蝦 d 真好毒 ge同學

利申:前畢業生 和平順利畢業

樂道個訓導主任好似好嚴

利申:聽細妹講
唔係下個月先派位咩

終於有個正常人
咩事呢到咁多高雷打手
唔洗洗底喇 大家都知少林寺喺邊㗎喇
身後事

你唔俾樓主細佬係入去冧人友嗰個?
身後事

你唔俾樓主細佬係入去冧人友嗰個?

總之嚟緊3個月扔佢比胡cf就啱㗎喇
沙田友表示潮州武館勁啲

以前高雷係全港性既經典

不過長江後浪推前浪
同埋而家d 學生乖左好多
而家觀塘區 朱錫麟好似已經取代左高雷了
普照 慕光又係 好左好多

有冇巴打可以講多啲豬石麟
高空中的旱雷
沙田友表示潮州武館勁啲

樂道呢

樂道 都係多 mk姐 打交真係唔多有最多都係蝦 d 真好毒 ge同學

利申:前畢業生 和平順利畢業

樂道個訓導主任好似好嚴

利申:聽細妹講

咪又係 欺善怕惡 你平時惡開佢都唔會點搞你 反而你平時正正常常果d你瀨野 就屌到你仆街 玩到你盡
沙田友表示潮州武館勁啲

以前高雷係全港性既經典

不過長江後浪推前浪

以前高雷號稱學界金腰帶
跳樓啦
沙田友表示潮州武館勁啲

以前高雷係全港性既經典

不過長江後浪推前浪

一個字:正!
同何南金同一個level

觀塘區其實都幾不得了
沙田友表示潮州武館勁啲

以前高雷係全港性既經典

不過長江後浪推前浪

一個字:正!
同何南金同一個level

觀塘區其實都幾不得了

朱石麟早係廿幾年前出哂名又係武館啦

利申: 啟德機場年代住麗晶
其實係90年代既事 依家係正常學校 住附近
90年代 ge中學生活先係最輝煌 聽你地咁講 少年武林群英會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞