深夜限定心事台 (360)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
可以正常咁工作 返學 食飯
咁我人生都幾普遍
平淡是福
咁唔鍾意份工算唔算普遍
9成人都係做緊自己唔中意做既野
依排諗多左依樣野 你讀緊既野都算你既想做既野啊
雖然好辛苦
我相信個個都差唔多吧 只係經歷嘅嘢有少少唔同
睇你點睇自己經歷嘅嘢囉
對我黎講就算係進行中或者已經完咗
我都覺得係一個比我學習嘅過程

不過可能有D人會覺得 啊 我依方面比你慘啊 點點點果D
覺得自己嘅生活比任何人都慘
但係有冇諗過其實仲有人比自己慘呢
可能自己已經係好幸福呢
我覺得我依家可以普通咁生存已經係一件好好嘅事
我唔知其他人點諗啦
可能為咗其他人已拋棄自己應有嘅快樂同正常生活掛
唉 可惜我又唔識氹人 同埋我覺得咁樣嘅心態唔太好
可能係我心態過好掛
鐘意咪借鑒一下囉 唔鐘意咪繼續頹囉
我放咗3日假
有冇人
經歷黎講 我個人而言一般都幾平平無奇 正常讀書正常畢業正常社畜 無咩特別事發生
我份人比較單一啲 無咩理其他人或比較 比較黎其實只係苦了自己 同人人付出都唔同 人地得到咩唔代表自己做到 一路都鍾意一句話:人比人比死人
說到底都係自己點過活 點選擇人生既
我都算係普通過活既幸福人

我唔鍾意份工 但又唔想離開comfort zone 所以有時做到某啲位又m到呻下
可能再隔幾個po我又m到要呻
呻啦 我覺得對某D人黎講呻係必需嘅
我又唔係唔比人呻
係時候比我廢噏啦

訓覺訓得唔到搞到個人都累
Oh, I hope you're happy, but not like how you were with me
I'm selfish, I know, I can't let you go
So find someone great but don't find no one better
I hope you're happy, but don't be happier
沒有歌 怎敢說心事
Well, you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
做得好 一齊唱歌啦
Say you love her, baby, just not like you loved me
Find me
冇人係呢個世界既主角
每個人都只係NPC
Oh baby baby baby oh
隔離post既野其實幾同意
All alone, in my room
Waiting for your phone call to come soon
Anf for you, oh, I would walk a thousand miles
To be in your arms, holding my heart
Oh I
Oh I
I love you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞