想買手提電腦返學日常用,五千蚊內,見豐澤有部avita liber v14, 係咪已經最佳選擇?

21 回覆
0 Like 12 Dislike
話說最近就嚟開學,諗住買部手提電腦上堂用或者日常用
但係電腦嘢唔係好識,淨係識睇記憶體同硬碟容量,其餘螢幕或者處理器完全分唔清。。。
所以我睇咗咁多間(豐澤,百老匯,蘇寧,price,網店)係豐澤買Avita liber v14好似最抵,性價比最高https://www.fortress.com.hk/zt/zt/product/liber-v-14-golden-matt-black-edition-notebook/p/BP_12265401
有冇高人指點下或者有第二部推介?
呢D電腦打唔到機的喔
電子垃圾黎, 買呢d雜廠不如買dell
e部好似3年前舊貨,樓主善心幫人清倉
加多兩千 M1 MacBook Air
呢d咁既垃圾機
我係你就寧願比多2k去買m1 macbook
起碼第時想換機放番出去都仲會有人收
加多少少買mac bk pro啦
上美馬買部5500U先around 4k
上moss 睇下你間u有咩notebook 揀啦
淘小米筆電算啦
你既用途係咩先
只係做文件?
買垃圾做乜
呢個config 買返 dell 都唔會好貴
唔建議dell,公司用dell好多部都有問題
加少少買macbook air啦
俾多少少買BTS M1 MBA最平果隻, 跟住上carousell $900放左隻airpod, 咁就$6000 埋單但包你夠用來做文書job
macbook for sure
多謝大家意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞