歐霸盃、歐洲協會聯賽分組賽抽籤

41 回覆
1 Like 1 Dislike
2021/22 Europa League group stage draw
Group A: Lyon, Rangers, Sparta Praha, Brøndby
Group B: Monaco, PSV Eindhoven, Real Sociedad, Sturm Graz
Group C: Napoli, Leicester, Spartak Moskva, Legia Warszawa
Group D: Olympiacos, Frankfurt, Fenerbahçe, Antwerp
Group E: Lazio, Lokomotiv Moskva, Marseille, Galatasaray
Group F: Braga, Crvena zvezda, Ludogorets, Midtjylland
Group G: Leverkusen, Celtic, Real Betis, Ferencváros
Group H: GNK Dinamo, Genk, West Ham, Rapid Wien

少左好多大名氣球會
開咗歐議聯之後歐霸分組賽球隊啲實力平均好多
例如
全部都歐啲常客,都冇冷門球隊
所以我唔明
連個咩conference league都唔算好多冷門隊
開歐議聯其實多咗機會俾小國球會發揮

林肯紅魔鬼以前次次歐聯頭round輸完落到歐霸都好快出局,可以睇到佢入分組賽真心覺得唔錯
其實是
但個league好似都唔算多小國
外圍賽階段反而多咗球隊未見過
女主持專登著綠裙
亞美尼亞同愛沙尼亞應該都破處,芬蘭唔知係咪
好似唔係

阿爾巴尼亞名宿卡拿
愛超我想睇利維迪亞多過科拉
芬蘭唔係
HJK14-15年入過歐霸分組賽
土耳其名宿尼赫治講西班牙語
阿仙奴呢?
科拉搞全愛班
group J
Carabao Cup
買定熱刺第一屆歐協冠軍
今季uefa系數頭31個國家都有球隊入到歐戰分組賽, 32或之後只有5隊
響上季呢個數字只去到頭22個國家就比瑞典斷左纜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞