李家超:立法會議員鄭松泰即時喪失議席

1001 回覆
611 Like 17 Dislike
李家超指出,另一符資格者是選委參選人,他因未有登記為地區選民,所以不符選委資格。
參選派可以收一收皮
人姓鄭你又姓鄭,你都算樣衰
On9 返左一年工 話你唔合資格要收返
大佬 我d時間唔係錢啊?
條傻閪就肯定底死 但港共仲on9
劇本里架,睇埋先啦
選委會, 立法會議員係當然選委, 唔俾佢選特首順便DQ埋議員職位, 好似係, 唔太sure!
有冇dq ,可以走都走㗎啦

黃屍又炒車,蟲泰邊係忠誠反對派
#黃屍
#黃衛兵
#智力門檻
中共仆街就一定
但佢由19年開始
一路仆住街噤做野(真係太多 唔講啦)
依個結局叫便宜左佢
另一位係被DQ選委 不過佢冇開名
今日71嗰日,條友個樣得戚到仆街,對眼生喺額頭,就知佢得撚咗
身兼候選人資格審查委員會主席的政務司長李家超表示,資審會全盤考慮參選人的過往言行、出版的書籍及文章等,審視有否宣揚港獨、自決、侮辱國旗國徽等行為,再作出有關決定,強調不會容許假扮擁護效忠的人進入特區的管治體制。李家超又強調,資審會並非「搞清一色」,候選人可以反對政府,但絕不能做任何損害國家利益的事情。

鄭松泰2016年十月曾在立法會會議廳倒插國旗及區旗,被法庭裁定侮辱國旗及區旗罪成,罰款5000元。鄭松泰去年參選立法會選舉時,在回覆選舉主任信件時,就事件致歉,承諾會改過及繼續擁護《基本法》。
睇完新聞我知咩事喇,標題寫到19999

美心蛋糕好食
毓文又中
食咁多美心都要炒
又係黃絲錯
唔係跟黨姓嘅 始終都唔係自己人
兩面唔係人, DQ咗咁駛唔駛回水
係咁叫白鴿去選立會
轉個頭就斬熱狗,咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞