整合<中秋節威靈頓月餅風波>TVB偽人抄襲中大女學生扮原創

62 回覆
72 Like 7 Dislike
話說小弟條女今年買左D港女月餅同我過中秋
其實我心到都屌曬鬼 月餅咪月餅 加塊牛肉
不過依到都未係重點 原本件事就咁完
條女開心就得 反正事後都係做其他野

之後條女琴日同我講 佢係IG 見到有2個TVB偽人抄襲 仲扮原創
由是我就開始搵證據 仲發現左D post 同新聞都被消失左
唔知係咪心虛呢 我都唔撚執輸今日即刻出post (其實條女叫因為佢follow左個foodie KOL好耐)
點都好 抄人野咁無恥 緊係要比人追擊
仲要係TVB偽人 今鋪真係冇得輸

人地上年已經構思好個威靈頓牛扒月餅
留意日期係29 SEP 2020 係事主ig Cap圖出來

今年7月出個月餅賣

佢地今年8月中先推出來嫁
咩話點解D post 唔見左既
係咪比人追擊心虛收埋左
唔緊要 有圖有真相 琴日已經cap低左
睇下佢地個WEIBO 同IG先

都叫諗左成年 一野唔撚洗成本 就比你抄左 仲話共同制作
咪玩啦大佬 你2條蛋散偽人 平時煮野食都唔知識唔識 仲共同制作
你話笑死唔笑死

HK01 link 就唔貼了 扮原創?? 市面上冇???
仲話搵錢係其次 真係人唔笑狗都吠
果然人無恥便無敵

Quote:
問到投資了多少,她直言:「今次我哋係take pre-order,所以都唔係投資好多,賺錢係其次,最主要係可以一齊出個product。呢個月餅係用一個西式方法製作一個中式嘅嘢,就好似我哋咁,喺外國長大返到嚟香港,生活都變得近中式文化。始終市面上冇呢樣嘢,最大嘅困難應該係點樣keep到個形狀,同埋個味道,餅皮要點做,點樣夾到個牛味。」陳婉衡笑言,拍攝宣傳硬照時和簡淑兒也試食了很多次:「如果我哋都可以食咁多,我諗大家都會覺得好食!」
歡迎各位巴絲 留名 等佢地遲下又出來賣啦
一係唔買 一買就緊係買正版啦
幫手推爆佢

TVB
賺錢係其次, 始終市面上冇呢樣嘢
多謝巴打為民除害,一次屌咗兩條女
推啦屌
本身買咗原創黎食
tvb 不意外
一睇都知你識事主/你就係事主
不過正確既事始終要做既
支持原創 抄襲狗不得好死 仲要TVB偽人 推
TVB真係抄開有條路
啱啱去咗原創者個ig睇 啲嘢食幾正 賣相好靚follow咗
屌真心覺得抄都唔係最大問題,係要抄完扮自己諗出黎,做乜撚野姐 仲要俾人發現,好撚柒
Tvb偽人 係咁上下啦
留名
雖然波大
https://playeateasy.com/威靈頓牛柳-威靈頓月餅/

人哋大學生休學一年搞 兩位藝人一野就偷左人哋條橋 仲要喺度扮自創 大波都無用啦

推啊
垃圾tbb偽人
本身已經好撚憎陳婉衡條八婆
又醜 又中意曬波
點知佢cheap到抄人 真係愈黎愈憎佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞