想問下有冇好既健身教練介紹?

21 回覆
0 Like 5 Dislike
如題,想操靚個身型。
入門一搬睇youtube已夠

同埋健身最重要唔係教練,係恆心

當做到覺得有bottom neck再搵都未遲
真 堅持到一年先再講啦
睇YouTube好過
玩三個月都冇成效直接放棄
因為根本就係你自己恒心問題
除非你大把錢燒,健身教練每堂收你$500以上
你上得幾多堂有幾多錢用
好多初學者覺得請個PT就會有動力
覺得有人mon自己逼自己做
事實係人地收錢做野,收左你錢教你你自己唔爭氣人地話之你
好多人俾完人錢一星期一堂就真係一星期操上堂果一次
下星期D動作又唔記得晒點做
個個星期無限loop
不過自己去康文署做
逼自己一星期三次先
慢慢習慣去操野,加強訓練量
去到咁上下養成習慣之後再去請教練幫自己進步好過
上YouTube其實已經學到好多野
厚面皮嘅咪入gym房問下D大隻師兄點做
你正正常常唔好串柒柒太黑人憎其實都會指點你兩句
上連登問PT 你九成出事
呢到個個都天才來 自學就得
搵返自己間gym 教練咪得囉
其實我自己都認真有睇過youtube,自己操咗2個半月,由85kg減到而家78kg,我係會keep住操唔同位,一星期做4-5次,每次都會踩機踩40分鐘,但硬係好似肌肉唔係話大到好多咁,體脂大約19%,所以唔知係咪自己操得有問題,好想改善
就係好似樽頸咗咁,想做重少少已經唔夠力,但又好似進步唔到
上連登問9成叫你youtube自學
到時做錯晒呢度傷個度傷
老婆請個白人PT video call上堂
個教練係去大公司教 fb Google之類
先50蚊美金一個鐘 一個星期兩堂
兩個半月你想點想操到美國隊長咁大隻?
另一個新手常有嘅問題就係以為操大隻好撚快
想快?去落野就快喇
不過講真你自己keep到有恆心去操野嘅話
其實請個教練執正返都係好事
係怕好多人冇恆心做又扔錢落去搵PT以為有教練就會進步神速
反而最難係戒口
佢係教練…?
@TP_ball 呢個係我教練tg
你有問題都可以問下佢
Freelance PT 有比賽經驗 價錢相宜
https://t.me/funggy
初學乜都唔識請先有用,請頭三個月就夠
之後自己操都得啦
除非想再大躍進先再搵囉
力威
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞